Vlaams Belang wil “gepaste reactie” na aanslagen Wenen: “Dit is oorlog”

03 nov 2020 | Nieuws

Het Vlaams Belang doet enkele concrete voorstellen na de nieuwste islamistische terreuraanslagen in Wenen. “We moeten zo snel mogelijk het oppakken en uitzetten van radicale moslims en permanente grenscontroles organiseren”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). Want ook hier kan dit soort terreur voorvallen. Ik stel dan ook dringend vragen aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over het terreurniveau, onze grensbewaking en het opsporen van islamfundamentalisten”.

Schutters hebben maandagavond op zes verschillende locaties in Wenen het vuur geopend op onschuldige burgers. De Oostenrijkse autoriteiten hebben het over moslimterroristen. Zeker één dader werd reeds geïdentificeerd als IS-sympathisant. “Maar het probleem benoemen lukt sommigen nog steeds niet”, reageert Depoortere. “In zijn bericht van medeleven slaagt eerste minister De Croo (Open Vld) er niet eens in de islam te vermelden”.

Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie) is het daarmee eens: “Die politici die nu de gebeurtenissen in een mededeling betreuren, gaan morgen weer over tot de orde van de dag: het pamperen van de islam en het bestrijden van zogenaamde haatboodschappen van extreemrechts op het net.”

“Droogleggen, terugslaan en ook de burgers weerbaarder maken”

Ortwin Depoortere

Voorzitter Commissie Binnenlandse Zaken in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang

“De islamisering van onze samenleving heeft ervoor gezorgd dat we voor het eerst in 70 jaar opnieuw in een oorlogssituatie zijn terechtgekomen”, vervolgt Van Langenhove. “En moslimterrorisme zoals in Wenen is een radicale strategie om deze islamisering nog te bespoedigen.”

Het Vlaams Belang waarschuwt als enige partij nu al vier decennia voor islamterrorisme en werd daarvoor bedankt met een cordon sanitaire, klinkt het. “De wereld op zijn kop”, vervolgt Depoortere. “Om islamterreur de kop in te drukken wil het Vlaams Belang resultaatgericht werken jegens islamisten en inzetten op het terugslaan, het droogleggen van hun voedingsbodem en ook op het weerbaar maken van onze burgers.”

Concreet pleit het Vlaams Belang voor de uitzetting van geradicaliseerde moslims, het stopzetten van subsidiëring van de islam en voor permanente grenscontroles. Ook moeten politie en opsporingsdiensten meer middelen krijgen voor terreurbestrijding. “In een land waar 70% van de moslims de regels van de Koran belangrijker acht dan onze wetten, zullen we onze Westerse leidcultuur moeten afdwingen”, besluit Depoortere.