Vlaams Belang opnieuw grootste partij in peiling

04 dec 2023 | Nieuws

Het Vlaams Belang scoort maar liefst 27,5 procent in een nieuwe peiling van iVOX in opdracht van Mediahuis. In de provincie Antwerpen haalt de partij zelfs meer dan 30 procent. “Dit is een zeer hoopvol signaal”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “De Vlamingen kiezen duidelijk voor verandering en beseffen dat enkel een ijzersterk Vlaams Belang kan verwezenlijken.”

In de nieuwe peiling steekt het Vlaams Belang er met kop en schouder bovenuit. De partij komt in zowel de provincie Limburg als Antwerpen als grootste uit de bus. In Limburg haalt ze 26,2 procent. In Antwerpen maar liefst 30,1 procent. Het Vlaams Belag zou in heel Vlaanderen ruim 27,5 procent van de kiezers kunnen overtuigen.

We moeten de grootste partij worden zodat we de Vlamingen eindelijk het Vlaamse en rechtse beleid kunnen geven waar ze al decennia voor stemmen, maar nooit krijgen

Tom Van Grieken

Voorzitter, Vlaams Belang

“De Vivaldi-partijen worden duidelijk afgestraft”, zegt Van Grieken. “De kiezer heeft het duidelijk gehad en wil verandering. Daar kunnen we samen in 2024 voor zorgen door te kiezen voor een ijzersterk Vlaams Belang. De verkiezingen in Nederland hebben aangetoond dat het kan. Dat stemt me hoopvol.”

Van Grieken blijft weliswaar nuchter bij de peiling. “We blijven wel met onze voeten op de grond”, zegt de voorzitter. “Er zit duidelijk een tendens in de peilingen, maar de enige peiling die ertoe is die van 9 juni 2024: de verkiezingen. Dan moeten we de grootste partij worden zodat we de Vlamingen eindelijk het Vlaamse en rechtse beleid kunnen geven waar ze al decennia voor stemmen, maar nooit krijgen.”