Vlaams Belang eist dat Maleisië zich verantwoordt voor haatpraat oud-premier

29 okt 2020 | Persberichten

De verklaringen van de Franse president Emmanuel Macron naar aanleiding van de hoogst brutale moord op een Parijse leraar, blijven in de islamitische wereld reacties uitlokken. Na de Turkse president Recep Erdogan, die het had over de mentale toestand van Macron, is het nu de beurt aan Datuk Seri Mahathir bin Mohammad, die in een tweet de aanslagen vergoelijkte en zelfs zei dat moslims “het recht hebben om miljoenen Fransen af te maken.” Het Vlaams Belang wil dat de ambassadeur van Maleisië op het matje wordt geroepen.

De man is Maleisisch politicus en was tweemaal eerste minister van zijn land, van 1981 tot 2003 en van 2018 tot 1 maart van dit jaar. Meermaals deed hij in die functie al de wenkbrauwen fronsen. Zo bood hij bijvoorbeeld bij de arrestatie van Saddam Hussein spontaan hulp aan voor de verdediging van de brutale ex-dictator bij zijn proces.

In de tweet van donderdag 29 oktober doet de oud-premier van Maleisië er echter nog een schepje bovenop. Uitgerekend op de dag waarop het Franse volk enkele bloedige en laffe islamitische aanslagen te verwerken kreeg, tweette hij: “Muslims have a right to be angry and to kill millions of French people for the massacres of the past”. Moslims mogen dus kwaad zijn en hebben het recht om Franse burgers met miljoenen uit te moorden, klinkt het. In een tweede tweet die volgde klonk het “the Muslims have a right to punish the French”.

“Het Vlaams Belang is bijzonder verontwaardigd over het woordgebruik en de inhoud van deze berichten van deze vooraanstaande Maleisische politicus”, zo laat fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) weten.

 

“Hier moet door de Maleisische overheid afstand van worden genomen. Onze fractie dient dan ook een resolutie in om de Maleisische ambassadeur op het matje te roepen.”

Barbara Pas

Fractieleider Kamer van Volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang