Vlaams Belang Brussel: “Sluiting cafés draconische maatregel die doel voorbijschiet en incompetentie verbergt”

07 okt 2020 | Nieuws

Vanaf morgen moeten cafés in Brussel minstens een maand sluiten om de nieuwe coronagolf tegen te gaan. Vlaams Belang Brussel reageert echter kritisch en vindt het een draconische regel die doel voorbijschiet en vooral de incompetentie van de voorbije maanden moet maskeren.

Sinds enige tijd kijkt men zeer zorgelijk naar de evolutie van de coronacijfers in het Brussels gewest. De laatste dagen worden we bovendien om de oren geslagen met berichten dat de veiligheidsmaatregelen zeer slecht worden nageleefd. Men sprak van “moeilijk bereikbare groepen”, zonder verdere duidelijkheid te geven. Vandaag beslisten de Brusselse regering en de Brusselse burgemeesters om alle cafés en bars voor een maand verplicht te sluiten. Het Vlaams Belang is echter kritisch. 

Brussel-regering en de burgemeesters verantwoordelijk voor economisch en sociaal bloedbad dat hier op gaat volgen

Bob De Brabandere

Senator en voorzitter Vlaams Belang Brussel

“Het sluiten van de cafés is een draconische maatregel en schiet haar doel voorbij”, zo stelt senator Bob De Brabandere, Brussels Vlaams Belang-voorzitter. “De Brusselse regering en de burgemeesters zijn verantwoordelijk voor het economisch en sociaal bloedbad dat hier op gaat volgen, omdat ze nagelaten hebben op tijd de nodige maatregelen te treffen. De laatste maanden was er niets onder controle, de contactopsporing loopt spaak, de communicatie naar de bevolking mislukt volledig… Het rijtje is eindeloos. Maar dit zal de doodsteek voor veel Brusselse cafés zijn.”

Alle Brusselaars moeten het nu ontgelden

Dominiek Lootens-Stael

Fractieleider Brussels Parlement, Vlaams Belang

In plaats van gericht te opereren, wat men maanden heeft nagelaten, moeten nu alle Brusselse horecazaken en bij uitbreiding alle Brusselaars het ontgelden“, vult ook fractieleider in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) aan. Met de politiek correcte bril op heeft men de voorbije maanden geweigerd de problemen gericht aan te pakken en te benoemen. Het is een publiek geheim dat de socialistische burgemeesters bijvoorbeeld bij het Offerfeest de politie de opdracht gaven een oogje dicht te knijpen. De huidige draconische maatregelen dienen om deze incompetentie van de voorbije maanden te maskeren.” 

Het Vlaams Belang herhaalt daarom zijn vraag om een doelgerichte en wijkgerichte aanpak in Brussel. Men moet de besmettingen op wijkniveau bekijken en waar nodig een lokale softlockdown opleggen en tevens handhavend optreden waar men de maatregelen continu met de voeten treedt, besluit De Brabandere. Dit is iedereen – overtreders en brave mensen – straffen. De overtreders gaan nu blijven overtreden terwijl het draagvlak voor maatregelen bij de brave mensen verder wordt ondermijnd. Wie is hiermee gebaat?”

Met de #politiek #correcte bril op heeft men de voorbije maanden geweigerd de problemen gericht aan te pakken en te...

Publiée par Vlaams Belang Brussel sur Mercredi 7 octobre 2020