Vlaams Belang-actie ‘vang ze zelf op’ wordt helaas realiteit

24 apr 2023 | Nieuws

Het uiterst linkse collectief ‘Stop de Opvangcrisis’ heeft het gebouw naast het cd&v-hoofdkwartier gekraakt om er zeventig asielzoekers in onder te brengen. “Een maand geleden hield het Vlaams Belang nog een actie bij het cd&v-hoofdkwartier in de Wetstraat om het asielbeleid aan te klagen”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. Onze boodschap toen was ‘vang ze zelf op’. De realiteit heeft cd&v ondertussen ingehaald.”

Het gebouw werd al enige dagen in alle stilte bezet door het collectief ‘Stop de Opvangcrisis’, dat enkele maanden geleden ook al het toekomstige nationale crisiscentrum bezette. “Het is een van die extreem-linkse organisaties die momenteel asielzoekers misbruiken om hun eigen politieke agenda van open-grenzen door te drukken”, aldus Pas. “Getuige daarvan de bewust mediagenieke ‘onthulling’ van de kraakactie, waarbij maskers gedragen werden van eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v).”

Zolang beleid niet verandert zullen gebouwen gekraakt worden

Barbara Pas

Fractievoorzitter Kamer van volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang

Het Vlaams Belang zal van de staatssecretaris nooit een toegeving aanvaarden aan dergelijke extremistische groeperingen. “Anders zou men een misdrijf als illegaal verblijf belonen, en dat is totaal onaanvaardbaar”, besluit Pas. “Tegen elke vorm van criminaliteit moet hard worden opgetreden, ook als die van links komt, en dus ook tegen kraken. Het kraakpand naast het cd&v-gebouw moet onmiddellijk ontruimd worden.”

Het Vlaams Belang acht de kans reëel dat ook het gebouw waarin zich het partijhoofdkwartier van cd&v bevindt, weldra hetzelfde onwaardige lot wacht. Het gebouw werd onlangs voor zeven miljoen euro verkocht en komt binnenkort leeg te staan. “De plaats is alleszins symbolisch, want ook cd&v zorgde met haar catastrofale asielbeleid voor deze toestand”, besluit Pas. “De instroom asielzoekers moet drastisch naar omlaag en wie uitgeprocedeerd is, moet onmiddellijk het land verlaten.”