Vaccinaties: “Wel datum maar geen strategie”

03 dec 2020 | Persberichten

Sinds mei doet het Vlaams Belang verwoede maar vergeefse pogingen om uit te vissen welke de in België gevolgde vaccinatiestrategie is. En ondanks de recente belofte van premier Alexander De Croo (Open Vld) dat er weldra zal gevaccineerd worden, hebben we nog steeds niets van een Belgische strategie gemerkt”, zegt Kamerlid Steven Creyelman (Vlaams Belang)

“Vragen hierover werden tot nu toe alleen maar ontweken”, aldus nog Creyelman. “Steeds bleek het nog te vroeg te zijn voor een antwoord, en dinsdag stelde minister Vandenbroucke in de Commissie Volksgezondheid dat hij niet op de feiten kon vooruitlopen” 

“Strategie of niet, als deze regering er ook niet in slaagt om deze belofte te houden, zal de kiezer niet voor een shockeffect maar voor een schopeffect zorgen“

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang was woensdag dus, net als iedereen binnen en buiten de regering, ten zeerste verbaasd over de aankondiging van premier De Croo dat er in België op 5 januari eerstkomende zal kunnen gevaccineerd worden. Waar in andere landen reeds lang concrete plannen klaarliggen, is dit hier immers nooit het geval geweest. In het Verenigd Koninkrijk starten de vaccinaties in december. In Duitsland eveneens en daar zal de evolutie zelfs per regio via een online platform te volgen zijn. Ook in Nederland liggen de plannen klaar.

De aankondiging van De Croo was zeer opmerkelijk omdat de strategie voor vaccinaties niet eens op tafel had gelegen bij de Interministeriële Conferentie. “Het is duidelijk dat binnen paars-groen de excellenties elkaar proberen vliegen af te vangen”, zegt Creyelman. “Men wil absoluut als eerste positieve nieuwtjes kunnen brengen. De communicatie krijgt bij paars-groen meer aandacht dan de inhoud. Dat zagen we enkele dagen geleden ook al met die idiote 11 miljoen Belgen-campagne.”

Voor het Vlaams Belang is deze problematiek echter te ernstig voor dit soort spelletjes. “We zullen toezien op de belofte van De Croo en de datum van 5 januari nauwlettend in het oog houden.”

⬛