Tom Van Grieken in kerstboodschap: “2024 kan begin zijn van een nieuw tijdperk”

23 dec 2023 | Nieuws

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bracht vandaag zijn kerst- en eindejaarsboodschap. Van Grieken wijst daarbij op het belang van het behoud van tradities zoals kerst, maar staat ook uitgebreid stil bij iedereen die het moeilijk heeft gehad het afgelopen jaar. “Als u mensen kent die eenzaam zijn in deze periode, nodig ze uit, stuur ze een berichtje of bel ze eens op”, zegt de voorzitter. “Enkel als we samen ervoor gaan, zij aan zij, kunnen we ervoor zorgen dat 2024 een begin is van een nieuw tijdperk.”

“Onze christelijke tradities in Vlaanderen staan onder druk”, waarschuwt Van Grieken. “Ook het afgelopen jaar was één langgerekte woke-aanval op onze manier van leven. Met als absoluut, triest dieptepunt ‘Queen Nikkolah’. Alsof het nog niet voldoende is dat kerstmarkten wintermarkten en paaseieren verstopeieren worden en dat Zwarte Piet gedegradeerd wordt tot roetveegpiet.” De Vlaams Belang-voorzitter bekleemtoonde het belang van tradities zoals kerst. “Onze tradities doen ertoe”, klinkt het. “We moeten ze beschermen uit liefde voor ons volk en onze mensen.”

De Vlaams Belang-voorzitter staat ook stil bij iedereen die het moeilijk had tijdens het afgelopen jaar. “Denkt u maar aan al die gepensioneerden die heel hun leven gewerkt hebben en met hun schamel pensioen hun rusthuisfactuur niet kunnen betalen en moeten aankloppen bij hun kinderen”, zei hij. “Of al die jonge koppels die er niet in slagen een eigen woning te kopen. Die alleenstaande moeder die tegenslag heeft en al jaren moet wachten op een sociale woning terwijl nieuwkomers uit heel de wereld er vanaf dag één recht op hebben.” 

Er moet een kracht komen vanuit de bevolking die zegt dat onze mensen weer op de eerste plaats moeten komen

Tom Van Grieken

Voorzitter, Vlaams Belang

Van Grieken wijst ook op een groeiende groep werkenden die het einde van de maand steeds moeilijker haalt. “Het maakt me kwaad dat er hier een politieke elite aan de macht is die niet bezig is met het einde van de maand voor de gewone mensen, maar met het einde van de wereld en klimaathysterie.”

“Dat moet veranderen in 2024”, besluit Van Grieken. “Er moet een kracht komen vanuit de bevolking die zegt dat onze mensen weer op de eerste plaats moeten komen. Er moet een politieke partij aan de macht komen die ageert vanuit de liefde voor ons volk, die maar één belang voor ogen stelt en dat is het belang van de gewone Vlaming. Ik hoop oprecht dat die kracht het Vlaams Belang mag zijn, maar dat ligt niet in mijn handen, maar in uw handen. Enkel als we samen ervoor gaan, zij aan zij, kunnen we ervoor zorgen dat 2024 een begin is van een nieuw tijdperk.”