Poging tot doodslag in Rogier: “Keihard straffen!”

16 jan 2022 | Nieuws

In Brussel zijn alweer schokkende beelden opgedoken. Deze keer niet van een vechtpartij, vandalisme of rellen, maar een heuse moordpoging. De dader duwde een vrouw op de sporen in het Rogier-metrostation, in een duidelijke poging tot doodslag. “Dit leek op een zinloze aanslag voor het plezier”, reageert Brussels partijvoorzitter en senator Bob De Brabandere. Deze man moet hopelijk een heel groot deel van zijn leven achter de tralies doorbrengen. Voor onze veiligheid!”

De feiten dateren van vrijdagavond. Op camerabeelden uit metrostation Rogier is te zien hoe een jongeman een vrouw vanuit de rug benadert en haar een stevige duw geeft waardoor ze op de sporen terecht komt, net terwijl een metro snel nadert. De chauffeur kon door scherpe reflexen gelukkig een noodstop maken waardoor hij een fatale afloop voorkwam. De vrouw en conducteur zijn in shock en beiden naar het ziekenhuis overgebracht.

“Ik woon al een hele poos in Brussel”, reageert De Brabandere. “Ik ben dus wel al wat ‘gewoon’; onze hoofdstad maakt veel geweld mee. Dit is nooit aanvaardbaar, maar wat vrijdag plaatsvond in Rogier-metrostation, shockeerde me diep. Een zeer verachtelijke man duwde blijkbaar zonder enige aanleiding en vanuit de rug een nietsvermoedende vrouw op de sporen net terwijl een metro arriveerde – dit was duidelijk met het opzet om de vrouw om te brengen. De straf voor dit soort geboefte kan niet hard genoeg zijn. De man is gelukkig gevat door de politie en mag wat ons betreft ab-so-luut niet vrijkomen. Enkel een harde aanpak en een zeer strenge celstraf zijn hier op hun plaats. Brussel moet opnieuw veilig worden!”