Omvolking gaat razendsnel: 113.000 inwoners erbij door migratie

08 jun 2023 | Nieuws

België telt 113.000 inwoners meer in vergelijking met vorig jaar en dat is vooral het gevolg van migratie. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch statistiekbureau Statbel. Het inwonersaantal bedraagt nu 11.679.557 inwoners. “De omvolking gaat razendsnel”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “We hebben meer dan ooit nood aan een migratiestop!”

Het Vlaams Belang waarschuwt al jaren voor de gevolgen van ongebreidelde massa-immigratie. Die gevolgen worden jaar na jaar steeds duidelijker. Het internationaal migratiesaldo dat wordt berekend door immigraties ten opzichte van emigraties te nemen bedroeg vorig jaar + 116.554. Het natuurlijk saldo dat het aantal geboortes vergelijkt met het aantal overlijdens was dan weer negatief (- 2.787). Zo groeit de bevolking in dit land met meer dan 113.000 personen aan, door het torenhoge migratiesaldo.

Onze sociale zekerheid, ons onderwijssysteem en onze samenleving houden dit niet vol

Tom Van Grieken

Voorzitter, Vlaams Belang

“Wie beweert dat omvolking niet bestaat, kijkt beter eens naar de rauwe cijfers”, zegt Van Grieken. “Jaar na jaar zien we dat er meer migranten binnenkomen en dat er meer Vlamingen overlijden dan dat er geboren worden. Dit is niet houdbaar en zal onze samenleving drastisch blijven veranderen in negatieve zin. Onze sociale zekerheid, ons onderwijssysteem en onze samenleving houden dit niet vol.”

De Vlaams Belang-voorzitter roept de regeringen in dit land op om eindelijk werk te maken van een drastische ommezwaai in het asiel- en migratiebeleid. “We hebben meer dan ooit nood aan een migratiestop”, besluit Van Grieken. “Enkel met het Vlaams Belang aan het roer kunnen we dat realiseren en het tij keren.”