Nooit meer Vlaams belastinggeld voor de UNRWA

07 feb 2024 | Nieuws

Nadat bekend werd dat medewerkers van de VN-organisatie UNRWA deelnamen aan de dodelijke jihad-aanslagen van 7 oktober in Israël, wil het Vlaams Belang dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de financiële steun aan de UNRWA voor altijd stopzet. Het reeds uitgekeerde Vlaams belastinggeld, bijna een half miljoen euro, moet worden teruggevorderd. “Het is al vele jaren duidelijk dat de UNRWA geïnfiltreerd is door Hamas en geïnfecteerd is met het verheerlijken en steunen van jihad-terreur en met islamitisch antisemitisme”, zegt Vlaams Parlementslid Sam van Rooy. Wie aan de juiste kant van de geschiedenis wil staan, zou de UNRWA volledig moeten droogleggen.”

Zeker 12 medewerkers van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) hebben op 7 oktober deelgenomen aan de dodelijke terroristische jihad-aanslagen in Israël. Maar liefst 1.200 UNRWA-werknemers in Gaza zijn tegelijk agenten van de terreurorganisatie Hamas of Islamitische Jihad. UNRWA-gebouwen, inclusief scholen, werden bovendien in groten getale gebruikt voor terreurtunnels en de opslag van wapens.

Duizenden UNRWA-leraren vieren of verheerlijken in chatgroepen of op hun sociale media de dodelijke jihad-terreur op onschuldige mensen van 7 oktober. Tussen 2022 en 2024 trok de Vlaamse regering bijna een half miljoen euro uit voor de UNRWA. Omwille van de terreurlink hebben ondertussen al 18 Europese en westerse landen én de EU hun financiële steun aan de UNRWA opgeschort.

Door financiële steun voor de UNRWA niet uit te sluiten, gaat de Vlaamse Regering in het rijtje staan van moslim- en jihadlanden zoals Koeweit, Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië en … het België van de Vivaldi-regering

Sam van Rooy

Vlaams Parlementslid, Vlaams Belang

“De UNRWA cultiveert het Palestijns-islamitisch slachtofferschap en draagt niet bij tot een oplossing, integendeel: de UNRWA maakt het Palestijns vluchtelingenprobleem alleen maar groter”, zegt van Rooy. “Het is daarenboven al vele jaren duidelijk dat de UNRWA geïnfiltreerd is door Hamas en geïnfecteerd is met het verheerlijken en steunen van jihad-terreur en met islamitisch antisemitisme.”

Op de vraag om de steun aan UNWRA voor altijd stop te zetten en het reeds uitbetaalde geld terug te vorderen, antwoordde minister-president Jambon dat hij het onderzoek wil afwachten en steun zal blijven verlenen aan de Palestijnse vluchtelingen. “Het riedeltje over hulp aan de Gazanen houdt geen steek, aangezien de Hamas-leiders over miljarden beschikken waarmee men van Gaza een tweede Singapore zou kunnen maken en er bovendien ook andere hulporganisaties mogelijk zijn”, herinnert van Rooy eraan. “In plaats van zich aan te sluiten bij landen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland en de VS, gaat de Vlaamse regering in het rijtje staan van moslim- en jihadlanden zoals Koeweit, Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië en… het België van de Vivaldi-regering. Wie aan de juiste kant van de geschiedenis wil staan, zou de UNRWA volledig moeten droogleggen.”