Molenbeek blijft kreunen onder geweld

13 jun 2023 | Nieuws

Afgelopen weekend werd Molenbeek opnieuw getroffen door een vlaag van geweld. Zo vonden er een steekpartij en twee schietpartijen plaats. “Hoe lang blijven we dit nog tolereren?”, zegt Brusselaar en Senator voor Vlaams Belang Bob De Brabandere. “Het is tijd voor een grote kuis in Molenbeek.”

“Het is jammer genoeg niet nieuw dat er in Molenbeek gewelddadige incidenten plaatsvinden”, zegt De Brabandere. “Maar het geweld dat dit weekend plaatsvond, toont wel aan hoe ernstig de situatie ondertussen ontspoord is. Het lijkt er niet op dat het stadsbestuur of de Brusselse regering van zin is om naar aanleiding van de gebeurtenissen dit weekend harder in te grijpen.” 

Het lijkt er niet op dat het stadsbestuur of de Brusselse regering van zin is om naar aanleiding van de gebeurtenissen dit weekend harder in te grijpen

Bob De Brabandere

Senator, Vlaams Belang

Volgens het Vlaams Belang is er dan ook meer dan dringend nood aan een harde en grondige aanpak van de problemen in Molenbeek. “De overheid heeft geen controle meer over Molenbeek”, vervolgt De Brabandere. “Er moet dringend ingegrepen worden. We vragen al veel langer om nultolerantie, camerabewaking en doelgerichte controles.”

Ironisch genoeg besliste men eind april nog om Molenbeek de Brusselse kandidatuur voor Europese Culturele Hoofdstad in 2030 te laten indienen, omdat het Brussels Gewest formeel niet mag kandideren. “Een logische en gedroomde kandidaat om de diversiteit en de stedelijke transformatie in de verf te zetten”, klonk het toen bij de coördinatoren die werden aangeduid door de Brusselse regering. “Wanneer men de feiten van afgelopen weekend overschouwt, kan ik er niet bij hoe de Brusselse regering hier zelf niet om moet lachen of huilen”, besluit De Brabandere. “Het wordt tijd dat eindelijk iemand de orde herstelt in Molenbeek. Dat kan enkel met het Vlaams Belang.”