Jihadistische tieners beramen aanslag

23 okt 2023 | Nieuws

De Franse en Belgische politie hebben vier moslimtieners opgepakt die plannen maakten om een bloederige aanslag te plegen tegen de Israëlische ambassade in Ukkel. “Als het in het Midden-Oosten regent, druppelt het door de massa-immigratie ook bij ons”, zegt Kamerlid en voorzitter van de Commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere. “We moeten er alles aan doen om het Israëlisch-Palestijns conflict hier niet importeren, maar het islamitisch terreurgevaar blijft permanent aanwezig. Dat hebben we met de terreuraanslag in Brussel weer gezien.”

Volgens de Franse krant ‘Le Parisien’ zijn in Parijs drie jongeren van 15 en 16 jaar opgepakt die plannen beraamden om een bloederige aanslag te plegen tegen de Israëlische ambassade in Ukkel. Twee van hen zijn van Tsjetsjeense afkomst en er is ook een 16-jarige uit Brussel bij de zaak betrokken. Die laatste zit sinds de zomer in een jeugdgevangenis. De geradicaliseerde moslimjongeren zouden al op internet gezocht hebben naar onderdelen van explosieven. Hun plan bestond erin om de voor de ambassade gestationeerde politieagenten“neer te schieten en de keel door te snijden”, om vervolgens een busje met explosieven tegen het gebouw te laten aanrijden.

Door massa-immigratie worden ook buitenlandse conflicten geïmporteerd

Ortwin Depoortere

Kamerlid, Vlaams Belang

“De oude boutade dat wanneer het in Parijs regent het in Brussel druppelt, zou beter vervangen worden”, zegt Depoortere. “Als het in het Midden-Oosten regent, druppelt het tegenwoordig bij ons. Door de massa-immigratie worden ook buitenlandse conflicten alsmaar meer geïmporteerd.”

Het Vlaams Belang roept op tot waakzaamheid. “We moeten er alles aan doen om het Israëlisch-Palestijns conflict hier niet te importeren, maar het islamitisch terreurgevaar blijft helaas aanwezig”, besluit Depoortere. “Dat hebben we met de terreuraanslag in Brussel weer gezien. Door het huidige conflict in de Gazastrook neemt ook bij ons de dreiging toe. We hebben nood aan een regering die dreiging daadwerkelijk serieus neemt. Met alles wat zich de afgelopen dagen heeft afgespeeld hebben we echter het totaal tegenovergestelde gezien.”