Islamisering mag niet worden vastgesteld

13 mei 2022 | Nieuws

Het Vlaams Belang kan na het politioneel verhinderen van een wandeling door de Brusselse gemeente Molenbeek met Vlaams Parlementslid Filip Dewinter en Nederlands Tweede Kamerlid Geert Wilders (PVV) enkel concluderen dat politici in België zelf geen islamisering meer mogen vaststellen. “Het verbod van burgemeester Catherine Moureaux (PS), waarop de politie zich steunde, is opzettelijk laat uitgesproken omdat men weet dat het verbod onwettelijk is”, aldus Dewinter. Zo konden we niet tijdig naar de Raad van State, het rechtsorgaan die een exact gelijkaardig verbod eerder reeds vernietigde. De burgemeester toont aan dat de islamisering het beleid dicteert in haar Brusselse gemeente.”

“Het bijzonder laattijdig verbieden is vanwege Moureaux een voorspelbare en anti-democratische strategie”, aldus Dewinter, die samen met Wilders ook werd verhinderd om Sint-Joost-ten-Node te betreden. “Beide burgemeesters zijn zich zeer bewust van de vernietiging door de Raad van State van een eerder, exact gelijkaardig verbod door toenmalig burgemeester Françoise Schepmans (MR) van een geplande wandeling van Geert Wilders en ikzelf door Molenbeek in 2017. Door nu zo lang te wachten werd opnieuw moedwillig verhinderd dat de rechtsstaat ordentelijk kan werken en dat de vrijheid van meningsuiting en vereniging beschermd wordt.”

“We wilden laten zien dat dit een stukje Europees grondgebied is, waar we onze eigen cultuur en waarden kwijtraken”, vult Geert Wilders aan. “Ik kan niet begrijpen waarom we hier op de stoep net voor Sint-Joost-ten-Node werden gestopt. Ik heb daar geen woorden voor.” De Nederlandse politicus bestempelde Molenbeek dan ook als “de facto een no-gozone voor vrije parlementariërs en betitelde het gebeuren als een onaanvaardbare capitulatie.”

Het spreekt voor zich dat het Vlaams Belang zich niet zal neerleggen bij om het even welke ondemocratische beslissing van burgemeester Moureaux, maar ook niet van anderen zoals deze van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (ex-PS). “In Anderlecht was er zelfs een preventief verbod, zonder dat er enige aanvraag of intentie was om naar Anderlecht te gaan. Ook nu zullen we deze beslissingen weer aanvechten”, besluit Dewinter. “We zullen als volksvertegenwoordigers onze taak blijven doen, en zullen de islamisering van onze hoofdstad blijven aankaarten. We laten ons uiteraard niet afschrikken door het gebeuren van vandaag.”