Geen begrip bij Vlaams Belang voor stakingsactie MIVB

28 sep 2020 | Persberichten

Op het netwerk van de MIVB zijn er maandag verstoringen door de nationale actiedag van de vakbonden ABVV, ACV en ACLVB. Het resultaat? Overvolle rijtuigen, en dat terwijl Brussel vecht tegen sterk stijgende coronacijfers. Het Vlaams Belang betreurt ten zeerste de acties van de vakbonden, “zeker in tijden als deze”.

De drie grote kleurvakbonden houden vandaag een nationale actiedag voor meer loon. Dit leidt tot een sterk verminderd vervoersaanbod bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Mensen zitten opeengepakt in trams, metrostellen en bussen. Dat dit gebeurt net na een weekend waar strengere maatregelen in Brussel tegen de verspreiding van corona werden aangekondigd, mondt uit in veel onbegrip en zware kritiek. Ook volgens het Vlaams Belang is “de timing van deze actie zeer slecht gekozen”.

De Brabandere (VB): “De acties van de vakbonden mogen dan naar eigen zeggen ‘coronaproof’ zijn, voor de reizigers zijn de overvolle perrons, trams en metrostellen dat allerminst”

“De acties van de vakbonden mogen dan naar eigen zeggen ‘coronaproof’ zijn, voor de reizigers zijn de overvolle perrons, trams en metrostellen dat allerminst”, werpt senator Bob De Brabandere, Brussels Vlaams Belang-voorzitter op. “Dit is onverantwoord. Het publiek verliest zo nog meer haar vertrouwen in het openbaar vervoer.”

Ook fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) legt de verantwoordelijkheid voor deze ongewenste situatie bij de vakbonden: “Dit is onbegrijpelijk. Waarom denkt men bij de vakbonden niet na – zeker in deze tijden – over andere, creatieve acties waar de reizigers niet de dupe van zijn zoals betaalstakingen?”

 

Café's in #Brussel moeten nu om 23u sluiten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Anderzijds hebben #vakbonden...

Publiée par Vlaams Belang Brussel sur Lundi 28 septembre 2020