Brussel Morgen

Uw venster op het Vlaams Belang in onze stad!

in dit nummer

 

Verbod op onverdoofd slachten nog voor de verkiezingen!

Onverdoofd slachten is al verboden in zowel het Vlaams als het Waals Gewest, maar niet in Brussel. De Brusselse regering blijft weigeren om een verbod in te voeren. Ook in de nieuwe Brusselse Dierenwelzijnscodex, waarover het parlement binnenkort moet stemmen, zou daarover nog steeds geen bepaling staan. Dierenwelzijnsorganisatie GAIA daagt daarom het gewest voor het gerecht. Het Vlaams Belang steunt Gaia en zegt er alles aan te zullen doen om onverdoofd slachten ook in Brussel nog vóór de verkiezingen te verbieden.

Interview met Dominiek Lootens-Stael: de balans van een legislatuur

De Brusselse regionale verkiezingen vinden plaats op 9 juni dit jaar, met andere woorden zeer binnenkort. Wie beter dan Dominiek Lootens- Stael, fractievoorzitter van het Vlaams Belang in het Brussels Parlement om een balans van deze legislatuur (2019-2024) op te stellen aan de hand van een aantal belangrijke feiten en gebeurtenissen?

Handhaving op MIVB-net ook in 2023 ontoereikend

Ook in 2023 is het afdwingen van orde en respect op het MIVB-net ver van evident. Uit een schriftelijke vraag van Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) blijkt dat de MIVB het afgelopen jaar maar liefst 1,4 miljoen reizigers controleerde op haar net, waarvan 72.651 een boete kregen voor het niet kunnen voorleggen van een geldig vervoersbewijs. Dat zijn er 4.866 meer dan het jaar voordien, of een stijging van 7 procent. Maar ook het vandalisme viert hoogdagen in Brussel, met een aanzienlijke stijging voor wat de ondergrondse infrastructuur betreft.

BRUSSEL MORGEN

Brussel heeft veel potentieel. Het wordt tijd dat hier verandering in komt. Wij laten ons niet leiden door politieke correctheid of zicht op vetbetaalde postjes, maar gezond verstand. Met de nodige politieke moed is een beter Brussel voor de Brusselaars absoluut haalbaar. En daar gaan wij voor, samen met álle Brusselaars van goede wil. Brussel Morgen is uw venster op het Vlaams Belang in onze stad!

binnenkort in je brievenbus

Brussel Morgen verschijnt driemaandelijks en is volledig gratis.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1
2
3
Kies uw taal / Choisissez votre langue