Beleidsverklaring Brusselse regering: “amateurisme van verdeelde ploeg”

21 okt 2021 | Nieuws

Het Vlaams Belang is niet onder de indruk van de beleidsverklaring van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. “Ik hoor vooral veel vage voorstellen die het niveau van een gemeenteraad niet overstijgen. Bovendien wordt het gat in de begroting astronomisch hoog. Als Gewest is het tweetalig hoofdstedelijk gebied in de toekomst onhoudbaar”, zegt fractievoorzitter in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang).

Minister-president van de Brusselse regering Rudi Vervoort (PS) stelde vandaag zijn plannen voor. “Daarbij viel vooral de rampzalige financiële toestand van het Hoofdstedelijk Gewest op”, aldus Lootens-Stael. “Voor volgend jaar is er een put van een half miljard. Bovendien zit er zo’n 1,3 miljard investeringen op een begroting van 5 miljard niet in de cijfers, zodat Brusselse minister van Begroting Sven Gatz (Open Vld) kan stellen dat in 2024 ongeveer een evenwicht wordt bereikt.” 

“Praatjes van Brusselse regering vullen geen gaatjes”

Dominiek Lootens-Stael

Fractievoorzitter Brussels Parlement, Vlaams Belang

“De bedrijven en de werkende bewoners blijven massaal Brussel ontvluchten wegens het slechte ondernemingsklimaat maar ook omwille van de onveiligheid”, vervolgt Lootens-Stael. “En ondertussen praat men in holle woorden over economische transitie maar is er van een activeringsbeleid dat de torenhoge werkloosheid in Brussel moet tegengaan amper sprake.”

“Brussel heeft geen beleid nodig waar allerlei groepen worden gepamperd en met subsidies worden zoet gehouden maar wel een dynamisch beleid dat echte ondernemers ruimte geeft en beloont”, aldus nog Lootens-Stael. “Het voorgestelde beleid is van het niveau van een veredelde gemeenteraad, amateuristisch, en het resultaat van een verdeelde ploeg zonder echte ambities.”

“De eilandmentaliteit van de Brusselse elites is nefast”, besluit Lootens-Stael. “Ze ontkent de noodzakelijkheid om op een positieve manier samen te werken met de eigen actieve actoren en met het Vlaamse ommeland. Een dergelijk bestuur is onhoudbaar en leidt tot financiële zelfmoord. Onze partij ziet voor Brussel enkel een positieve toekomst in een hecht samenwerkingsverband met de rest van Vlaanderen.”