“Aanval op Brussels Parlementslid resultaat van laksheid”

28 apr 2021 | Nieuws

Het Vlaams Belang is helemaal niet verbaasd over hetgeen een Brussels N-VA-parlementslid gisteren in Jette overkwam. “In Brussel worden al langer mensen bij klaarlichte dag zonder enige reden aangevallen, en dat zal alleen maar verergeren. Tenminste zolang niet wordt ingegaan op onze voorstellen over snelrecht en zerotolerantie.”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang).

Oorsuizingen en een gezwollen kaak, dat houdt Brussels Parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) over aan een wandeling doorheen Essegem, een wijk in de Brusselse gemeente Jette. Zonder dat daartoe enige aanleiding was, werd hij geïntimideerd en vervolgens aangevallen door een zevental allochtone jongeren. “Dit keer mogen we luidop zeggen dat het om allochtonen ging, omdat Vanden Borre de aanval heeft kunnen filmen”, aldus Depoortere. “En de aanval verliep zoals we dat van dit soort ‘jongeren’ gewoon zijn: laf. Met zeven tegen één.” Gelukkig was het slachtoffer ditmaal geen oudere en zag Vanden Borre een kans om te gaan lopen. 

“Hele wijken worden geteisterd door geboefte zoals de aanvallers van Brussels Parlementslid Vanden Borre”

Ortwin Depoortere

Voorzitter Commissie Binnenlandse Zaken in de Kamer van volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang

“Na de aanslagen van 2016 kon toenmalig minister van Binnenlandse Zaken en Vanden Borres partijgenoot Jan Jambon (N-VA) wel rondbazuinen dat er een opkuis ging komen in de Brusselse gemeenten, maar helaas hebben we daar nooit veel van gezien”, vervolgt Depoortere. “Het resultaat van deze laksheid laat zich uiteraard voelen. De no go-zones zijn allesbehalve verdwenen.” Het Vlaams Belang begrijpt dan ook de open brief die gepensioneerde hooggeplaatste Franse militairen eerder deze week richtten aan president Macron. Ze waarschuwden dat als er niets tegen dit soort zaken ondernomen wordt, uiteindelijk een soort van sluimerende burgeroorlog zich zal aandienen en de tussenkomst van de actieve militaire nodig zal zijn om onze Westerse beschavingswaarden te beschermen.

“In elke buurt, in elke wijk en in elke straat moeten mensen in alle veiligheid een wandeling kunnen maken. Dat is een mensenrecht en moet de eerste prioriteit van de overheid zijn”, besluit Depoortere. “Het Vlaams Belang heeft al meermaals duidelijke voorstellen gedaan om de straffeloosheid te doen verdwijnen. Er moet snelrecht komen, gecombineerd met een zerotolerantie tegen de aanval op het Brussels Parlementslid en tegen alle vormen van straatcriminaliteit. Met het minder controleren in probleemwijken, zoals de dagdromers van Groen voorstelden, zullen we er echt niet komen.”

⬛