16 EU-lidstaten willen barrières aan buitengrenzen, België niet: “Onbegrijpelijk”

26 jan 2022 | Nieuws

De Ministers van Binnenlandse Zaken van 16 EU-landen roepen de Europese Commissie op om de bouw van Europese grensmuren te ondersteunen. Het wegvallen van de Europese binnengrenzen zou het noodzakelijke versterken van de Europese buitengrenzen moeten betekenen”, licht Europarlementslid Tom Vandendriessche toe. Maar die buitengrenzen zijn zo lek als een zeef, waardoor miljoenen illegaal onze thuislanden binnendringen. De EU komt zijn beloftes niet na.

Vandaag start Polen met het bouwen van een muur aan de eigen grens met Wit-Rusland. Deze zal 5,5 meter hoog en 186 kilometer lang zijn. Tegen juni dit jaar zou de constructie afgerond zijn. “Gezien de Unie de veiligheid van haar burgers niet kan garanderen, nemen verscheidene lidstaten het voortouw in het verdedigen van onze grenzen, zoals Polen met grensmuren,” vervolgt Vandendriessche. “Dit zagen we al eerder aan de Grieks-Turkse grens, en nu zien we het ook aan de Pools-Wit-Russische grens.” 

“Fysieke barrières als grensmuren, die België niet wil, houden migranten tegen”

Tom Vandendriessche

Europarlementslid, Vlaams Belang

Waar de Europese Commissie en, bij uitbreiding, alle niet-verkozen functionarissen van de EU over elkaar struikelen om Polen te veroordelen, luisteren nu al 16 lidstaten wél naar hun burgers, zo klinkt het bij Vlaams Belang. “En die burgers vragen zekere grenzen voor een veilige toekomst”, aldus nog Vandendriessche. “Veiligheid is immers de eerste vrijheid. De paars-groene regering in België weigert echter te luisteren naar het glashelder signaal van de bevolking.”

“Zowel de Europese Commissie als België dragen schuld voor deze crisis en alle gevolgen die deze met zich meebrengt’, besluit het Europarlementslid. “Een ander beleid is wel degelijk mogelijk, met grensbarrières, zowel in België, als in de Europese Unie. Enkel met Vlaams Belang kan dat gerealiseerd worden.”