Zwaar geweld op agent in Anderlecht “mee door politieke elite veroorzaakt”

25 sep 2020 | Persberichten

In Anderlecht werd een agent het slachtoffer van een zware aanval. Hij werd voor dood achtergelaten, zmeldt La Dernière Heure. Het Vlaams Belang Brussel reageert “verbolgen en zal in de hoorzittingen in het Brussels Parlement de politici die een deel van de bevolking opzetten tegen de politie ter verantwoording roepen.“ De partij houdt ook het Brusselse PS-bestuur mee verantwoordelijk voor de golf van anti-politiegeweld.

“Dit is onmiskenbaar ook het resultaat van de voortdurende verdachtmakingen richting politie door een groot deel van de Brusselse politieke kaste, zo reageert Brussels partijvoorzitter en senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang). Alles om hun criminele achterban ter wille te zijn. Een structurele koerswijziging en harde aanpak dringen zich op: in de straten én in het parlement!”

Anti-politiegeweld Anderlecht deel van groter probleem bij bestuur, zegt Vlaams Belang Brussel

Volgende week starten in het Brussels Parlement hoorzittingen over problemen tussen politie en het publiek. Fractievoorzitter Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) liet weten dat “hij daar de kant van de politie zal kiezen tegen de politici die stelselmatig de politie zwart maken om de misdaadclans en hun wijken te beschermen omwille van electorale redenen.“

Het Vlaams Belang herinnert er aan dat de gerechtelijke politie het geweld van de laatste maanden koppelt aan een verhoogde activiteit van de drugsclans.