Marollenwijk: de nieuwe no-go zone?

15 sep 2020 | Focus

Een veilig Brussel waar iedere vrouw, iedere senior, ieder kind, iedere Brusselaar in elke wijk op ieder moment van de dag veilig op straat kan lopen. Daar kan toch niemand tegen zijn? En toch gaat het met de veiligheid in onze stad de slechte kant op.

Sommige wijken zijn no-go zones geworden waar drugdealers en criminele bendes de plak zwaaien, en waar de politie van de politieke verantwoordelijken de opdracht krijgt om er gewoon weg te blijven. Wanneer orde- en hulpdiensten het toch wagen om hun beroep op een degelijke wijze uit te voeren, worden ze geconfronteerd met buitengewone agressie. Neem nu de Marollenwijk in hartje Brussel: politiewagen in brand gestoken (15/07/2020), politieagenten bekogeld met vuurwerk (31/08/2020), brandweer bekogeld met molotovcocktails (05/09/2020), wagen in brand gestoken voor crèche (07/09/2020), auto’s en vuilnisbakken in brand gestoken (09/09/2020), etc.

Het Vlaams Belang wil recht en orde in onze stad herstellen. Wij stellen daarom enkele zeer concrete punten voor.

  • Een eengemaakte politiezone. Dat is geen wondermiddel, maar een eenheid in commando en een samenvoegen van diensten zal wel zorgen voor een duidelijkere lijn en voor meer blauw op straat in plaats van achter een schrijftafel.
  • Het Vlaams Belang is voorstander van de bouw van een Brusselse jeugdgevangenis voor jonge criminelen die een gevaar vormen voor de maatschappij. Veroordeelde relschoppers met een buitenlandse nationaliteit dienen dan weer het land te worden uitgezet – in het gezelschap van hun ouders indien ze minderjarig zijn.
  • Wie criminele feiten pleegt moet onmiddellijk worden opgepakt en snel worden berecht. Enkel een lik-op-stuk beleid in combinatie met een nultolerantie voor crimineel gedrag kan het recht en de orde in onze stad weer herstellen.
  • Nultolerantie voor criminaliteit en overlast.
  • Het recht op wettige zelfverdediging uitbreiden tot de bescherming van eigendom. Eigenaars die vandaag hun goed beschermen, riskeren binnen de bestaande strafwetgeving te worden vervolgd, waardoor het slachtoffer wordt behandeld als een crimineel en de crimineel een slachtofferstatuut verwerft. Dat moet stoppen!


Met het Vlaams Belang voor een veilig Brussel!