Vlaams Belang solidair met contactberoepers

13 dec 2020 | Persberichten

Het Vlaams Belang sluit zich aan bij het protest, georganiseerd door verscheidene contactberoepers. Volledig coronaproof wordt er in begrafenisstoet naar het huis van premier Alexander De Croo (Open Vld) gereden, om er een rouwkrans neer te leggen. “De contactberoepers zijn wanhopig en boos, en dat is heel terecht”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “Een langere verplichte sluiting valt niet meer uit te leggen.”

Na de eerste lockdown konden kappers, nagelstylisten en andere contactberoepers hun zaak heropenen en dat heeft niet voor een stijging van de cijfers gezorgd. “Die mensen hebben dan ook grote inspanningen gedaan om hun zaak volledig corona-proof te krijgen”, aldus Pas. “Net zoals in de omliggende landen trouwens, maar daar zijn ze wel opnieuw open.” 

“Dit is een drama: We willen laten zien dat het niet verder kan op deze manier voor de contactberoepers”

Barbara Pas

Fractievoorzitter Kamer van Volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang

Een enquête door de sector zelf toonde aan dat zomaar eventjes 80 procent van de kappers al benaderd werden door klanten voor een illegale knipbeurt.

“Men heeft blijkbaar liever dat de consumenten de grens oversteken dan dat onze kappers en schoonheidssalons zelf veilig aan de slag zijn”, aldus nog Pas. Het Vlaams Belang is er daarnaast niet over te spreken dat de regering de contactberoepers geen perspectief biedt. “Dat zou een groot verschil maken, in Ekeren ging zelfs al een kapper-barbier in hongerstaking omdat hij zijn zaak niet mag opendoen, aan de andere kant van de taalgrens pleegde een jonge kapster zelfmoord.”

“In tijden van drones, warmtecamera’s, woonstbetredingen en pizzatellingen zou beetje menselijkheid de regering sieren”, besluit Pas. “Een bezoekje aan een schoonheidssalon of kapperszaak zal, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht, alleen maar bijdragen tot het welbevinden van onze burgers.”

⬛