Vlaams Belang opnieuw grootste partij in VTM-peiling: “Enige geloofwaardige alternatief voor Vivaldi”

02 dec 2022 | Nieuws

Het Vlaams Belang is met 25,5 procent opnieuw de grootste partij in de laatste peiling van VTM. De N-VA is de tweede grootste partij met 22 procent, waardoor beide partijen samen een meerderheid halen. “Een peiling is geen verkiezing, dus we blijven met de voetjes op de grond”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “We moeten er echter voor zorgen dat we bij de verkiezingen de grootste partij worden zodat we het regeringsinitiatief kunnen nemen. Enkel zo kan er een Vlaamser en rechtser beleid komen.”

In een nieuwe peiling van VTM is het Vlaams Belang met 25,5 procent opnieuw de grootste partij. Dit is een stijging van 3,9 procent ten opzichte van de vorige peiling. De N-VA is met 22 procent terug de tweede grootste partij. Met deze uitslag zouden beide partijen samen een meerderheid hebben. Alle andere partijen gaan erop achter uit. Ook in de persoonlijke populariteitsscore doet het Vlaams Belang het goed. Partijvoorzitter Tom Van Grieken is de derde populairste politicus van Vlaanderen, na de door de media geruggensteunde partijvoorzitters Conner Rousseau (Vooruit) en Bart De Wever (N-VA). Premier Alexander De Croo valt hiermee ook uit de top drie. 

Het Vlaams Belang moet in 2024 de grootste partij worden

Tom Van Grieken

Voorzitter, Vlaams Belang

“Een peiling is geen verkiezing, dus we blijven met de voetjes op de grond”, zegt Van Grieken. “Maar ik zal niet verbergen dat dit peilingsresultaat me verheugt natuurlijk.”

Het Vlaams Belang richt zich dan ook voluit op de verkiezingen van 2024. “We moeten net zoals in de peilingen de grootste worden zodat we het initiatief kunnen nemen voor de regeringsvorming”, aldus Van Grieken. “Wij zijn immers het enige geloofwaardige alternatief voor Vivaldi. Wij zijn de enige partij die opkomt voor meer koopkracht en veilige wijken. Als we de grootste worden, kunnen we realiseren waar de Vlamingen al decennia voor stemmen: een Vlaamser en rechtser beleid.”