Vlaams Belang heeft vragen bij hoge kostprijs mondmaskers

16 okt 2020 | Persberichten

Uit een onderzoek van consumentenvereniging Test Aankoop blijkt dat mondmaskers in ons land meer dan dubbel zo duur geprijsd zijn als in de landen om ons heen. En dit zonder aanwijsbare reden. Het Vlaams Belang wil echter niet dat er prijsafspraken worden gemaakt op de rug van onze individuele gezondheidszorg. Kamerlid Dominiek Sneppe (Vlaams Belang) zal rond de mondkapjes minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) ondervragen en eist een uitleg.
 
“Er wordt geen plausibele uitleg voor gegeven”, aldus Dominiek Sneppe. “Aan het btw-tarief van de mondmaskers, 6 procent, kan het alvast niet liggen. En evenmin aan de kwaliteit van de maskertjes. In heel Europa gelden hiervoor immers dezelfde normen”. Toch zijn de resultaten van het onderzoek van Test Aankoop duidelijk. Waar de prijzen van wegwerpmaskertjes in de Belgische supermarkten schommelen tussen 54 en 70 eurocent, is dat in Frankrijk 34 eurocent.
”Nu onweerlegbaar vaststaat dat corona harder toeslaat bij gezinnen in armoede, is woekeren met beschermingsmateriaal zoals mondmaskers uit den boze. Dit moet onderzocht worden. Ik zal dan ook de minister van Volksgezondheid hierover ondervragen”, besluit Sneppe.