Vlaams Belang feliciteert rechtse coalitie met overwinning in Italië

26 sep 2022 | Nieuws

“Na de mooie verkiezingsuitslagen in Hongarije, Frankrijk en Zweden is Italië het zoveelste Europese land waar een ruk naar rechts plaatsvindt”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Dit is een overwinning van alle Europese volkeren die opkomen voor hun identiteit en die de macht over hun land terugeisen.” Het Vlaams Belang feliciteert de rechtse coalitie van Fratelli d’Italia, Lega en Forza Italia met haar klinkende verkiezingsoverwinning in Italië.

Bij de parlementsverkiezingen in Italië heeft de rechtse coalitie van Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni, Lega van Matteo Salvini en Forza Italia van Silvio Berlusconi een klinkende overwinning behaald. Volgens de voorlopige resultaten zou de coalitie meer dan de helft van de zetels in het parlement behalen. Samen zouden de partijen tussen de 227 en 257 van de 400 zetels in de Kamer van Afgevaardigden gaan innemen. Van de drie partijen is Fratelli d’Italia de grootste waardoor Meloni naar alle waarschijnlijkheid de eerste vrouwelijke premier van Italië wordt. 

“De kiesuitslag in Italië toont aan wat er mogelijk is als rechts de krachten bundelt”

Tom Van Grieken

Voorzitter Vlaams Belang

“Ik wil onze vrienden van Fratelli d’Italia en Lega van harte feliciteren met de mooie kiesuitslag”, zegt Van Grieken. “Meloni en Salvini tonen aan wat er mogelijk is als rechts de verschillen overstijgt en de krachten bundelt. De kiesuitslag in Italië moet dan ook dienen als inspiratie voor alle Europese patriotten die opkomen voor hun identiteit en cultuur.”

De rechtse overwinning in Italië werd al langer voorspeld. “Na de mooie verkiezingsuitslagen in Hongarije, Frankrijk en Zweden is Italië het zoveelste Europese land waar een ruk naar rechts plaatsvindt”, aldus Van Grieken. “Laat het duidelijk zijn voor de EU dat de Europeanen haar links-liberale dictaten niet langer pikken. Dit is dan ook een overwinning van alle Europese volkeren die opkomen voor hun identiteit en die de macht over hun land terugeisen.”