Vlaams Belang eist debat over Qatar-schandaal in Europees Parlement

12 dec 2022 | Nieuws

Het Vlaams Belang eist een debat in het EP over het Qatar-schandaal waarin een socialistische VZW de spil zou zijn. “Mocht er ook maar een kern van waarheid in de verdenkingen zitten, is dit zodanig grotesk dat de onderste steen moet worden bovengehaald”, zegt Europees Parlement Tom Vandendriessche. “Dat een islamitisch woestijnstaatje Qatar met petrodollars voor Europese socialisten invloed zou hebben gekocht in het Europees Parlement is ongezien en totaal onaanvaardbaar.”

Ondertussen is ook de link naar Belgische socialisten genoegzaam bekend. “Zo vonden er huiszoekingen binnen het onderzoek plaats bij Europees Parlementslid Marc Tarabella (PS) en in een kantoor van een medewerkster van zijn collega Marie Arena (PS)”, aldus Vandendriessche. “Uiteraard is men pas schuldig wanneer men veroordeeld is, maar het verleden van PS-primadonna Arena doet het ergste vrezen.”

 “Jaren geleden kwam de Waalse socialiste al in opspraak omwille van de buitensporig dure renoveringswerken op haar kabinet,” vervolgt Vandendriessche, “Van een in het parlement, onder meer door toenmalig minister Didier Reynders (MR), beloofd ‘diepgaand onderzoek’ kwam niets in huis.”

 

Hand-en-spandiensten voor Qatar

Het Vlaams Belang wil het dit keer anders zien en eist een grondig debat over de hele onwelriekende zaak. Deze week staat er een debat over buitenlandse inmenging aan de agenda. De ID-fractie heeft gevraagd dit uit te breiden naar de mogelijke corruptie van socialisten en hand-en-spandiensten voor Qatar. “Het is in deze context veelzeggend dat N-VA-voorzitter Bart De Wever nog steeds droomt van een samenwerking met de corrupte en frauderende schandaalpartij PS, maar grote problemen blijkt te hebben met democratisch verkozen parlementsleden van andere partijen”, merkt Vandendriessche tot slot op. “We wensen hem er veel geluk mee.”