Vlaams Belang: “Brusselse meerderheid hopeloos verdeeld, ook over Uber”

05 mrt 2021 | Nieuws

Uit het woelige actualiteitsdebat in het Brusselse Parlement deze morgen bleek dat de meerderheidspartijen verdeeld zijn over de kwestie Uber. Terwijl de PS een rigide handhaving eiste van de wetgeving die het gebruik van apps verbiedt in de sector waaronder de Uberchauffeurs vallen, eist Groen een stop op controles en boetes zolang er geen nieuw wettelijk kader ligt. Voor het Vlaams Belang is het echter duidelijk dat “deze regering dossier na dossier geblokkeerd zit in onoverbrugbare tegenstellingenDe regering Vervoort is de regering van de stilstand”, liet fractievoorzitter Dominiek Lootens-Stael optekenen.

Na een uitspraak van het Hof van Beroep herinnerde Brussel Mobiliteit chauffeurs aan het feit dat ze een geschreven contract moeten hebben en het werken met een app in feite verboden is. De betrokken chauffeurs voelen zich gebroodroofd en voerden gisteren actie. Ondertussen beloofde de minister-president gisteren dat hij voor de zomer een ontwerp van ordonnantie zal voorleggen om de situatie te ontmijnen en de taxiwet aan te passen aan de 21ste eeuw. 

Lootens-Stael: “Het huidige appverbod tegen Uber is niet van deze tijd”

Dominiek Lootens-Stael

Fractievoorzitter Brussels Parlement, Vlaams Belang

Ondanks deze belofte waren ook meerderheidspartijen zeer scherp voor de Brusselse regeringsleider Rudi Vervoort (PS). Verschillende partijen verweten de regering jarenlang niks met het dossier te hebben gedaan.

“Voor ons is duidelijk dat Vervoort zijn meerderheid niet in de hand heeft”, benadrukt Lootens-Stael. “Ook in dit dossier zit hij geblokkeerd door het opbod binnen zijn regering tussen PS-sp.a en de groene partijen die elk andere belangengroepen schijnen te verdedigen. Voor het Vlaams Belang moet er snel een oplossing komen die het speelveld voor taxibedrijven, ook van de nieuwe generatie zoals met Uber, duidelijk aflijnt. Het huidige appverbod is niet van deze tijd!”

⬛