Vlaams Belang: “Brusselse begroting onthult zwakke samenhang coalitie“

17 dec 2020 | Persberichten

Het Vlaams Belang vindt de Brusselse begroting “een weinig overtuigend werkstuk dat de schuld doet exploderen en vooral duidelijk maakt dat de samenhang van de Brusselse regering te wensen over laat”, aldus fractievoorzitter Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). “De paars-groene coalitie is het duidelijk onderling niet eens, koestert een eilandmentaliteit en verliest zich in een zinloze confrontatiepolitiek met Vlaanderen en Wallonië.

De opnieuw sterk stijgende Brusselse schuld is een belangrijk thema tijdens het begrotingsdebat in het Brussels Parlement. Deze dreigt tegen 2024 op te lopen tot meer dan 10 miljard, bijna het dubbele van de huidige begroting. Maar ook de stadstol zorgt nog steeds voor veel scherp debat. 

Brusselse gezinsbijslagen zijn te gul, zorg voor mogelijke sanctie balorige jongeren 

Dominiek Lootens-Stael

Fractievoorzitter Brussels Parlement, Vlaams Belang

“Na de vele financiële injecties die Brussel reeds krijgt en die grotendeels betaald worden met Vlaams belastinggeld, wil Brussel nu ook een overval plegen op de pendelaar”, zo klaagde Lootens-Stael aan. “De Brusselse stadstol ‘SmartMove‘ is helemaal geen slimme zet. Deze begroting is tekenend voor een beleid dat blijft aanmodderen in haar verzande structuren. Een omslag in het beleid zien we niet. De leefbaarheid in Brussel wordt niet verbeterd. Er is enkel een versterkt terugplooien op het eigen eiland en het opzoeken van een zinloze en misplaatste confrontatiepolitiek met Vlaanderen en Wallonië, om de eigen interne onenigheden te verbergen.”

Lootens-Stael is tevens scherp voor het beleid inzake de nieuwe gewestbevoegdheid op het vlak van de kinderbijslagen. “De gezinsbijslagen worden in Brussel zeer gul uitgedeeld zonder dat ouders gestimuleerd worden om hun verantwoordelijkheden te nemen”, besloot de fractieleider. “Zorg voor een stok achter de deur, een mogelijke sanctie via een opschorting van de gezinsbijslag voor hardleerse en balorige jongeren wanneer ouders hun plichten verzuimen.”

⬛