Vivaldi toont geen enkel respect voor politiediensten

30 jan 2024 | Nieuws

Het Vlaams Belang staat pal achter het politiepersoneel en steunt de politievakbonden in hun protest tegen de Vivaldi-regering. “Dat de VSOA dreigt met acties is perfect te begrijpen. De wijze waarop de politiemensen openlijk belogen en bedrogen werden over de beloofde loonsverhoging, tart alle verbeelding”, zegt Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere. “Morgen leg ik in de Kamer hierover minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) op de rooster.”  

Gisteren werd het tijdens het onderhandelingscomité voor politiediensten voor iedereen duidelijk dat de reeds lang beloofde loonsverhoging er deze legislatuur zeker niet meer zal komen. Daarnaast werd het ‘Navap’-systeem, dat agenten toeliet om op hun 58 op pensioen te gaan, geschrapt. “En dat terwijl de Vivaldi-regering eerder met veel toeters en bellen aankondigde dat er geïnvesteerd zou worden in de politiemensen”, aldus Depoortere. “In oktober klonk het bij voormalig Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) nog dat er 100 miljoen euro naar veiligheid en politie zou gaan. Maar dit budget is uiteindelijk grotendeels naar asielopvang gegaan, en amper 3,4 procent werd besteed aan de lonen. Mensen op die manier aan het lijntje houden is een pure schande.”

We blijven de Vivaldi-excellenties tot de verkiezingen herinneren aan hun woordbreuk, onbetrouwbaarheid en respectloos gedrag

Ortwin Depoortere

Kamerlid, Vlaams Belang

De VSOA is absoluut niet te spreken over de niet-verkozen minister Annelies Verlinden, die van een naar eigen zeggen ‘historisch akkoord’ met twee politievakorganisaties, dat een structurele loonsverhoging van 5 procent inhield, nooit een letter uitvoerde. “Als blijk van onbetrouwbaarheid en van totaal gebrek aan enig respect voor sociaal overleg en voor politiemensen kan dit tellen’, gaat Depoortere verder. “Heel begrijpelijk en heel terecht steekt de politievakbond vandaag dan ook de draak met de verkiezingscampagne van de partij van mevrouw Verlinden, een campagne die uitgerekend rond ‘respect’ draait.”

De politievakbond dreigt nu met acties en heeft zich alvast voorgenomen de Vivaldi-excellenties, deze van cd&v en Open Vld voorop, tot de verkiezingen te blijven herinneren aan hun woordbreuk, onbetrouwbaarheid en respectloos gedrag. “En dat laatste is ook wat het Vlaams Belang in het federale parlement zal doen”, besluit Depoortere. “We beginnen er alvast morgen aan, in de commissie Binnenlandse Zaken, met het ondervragen van minister Verlinden.”