“Vandenbroucke liegt over vlot verloop van vaccinaties”

11 jan 2021 | Nieuws

Voor het Vlaams Belang zijn de uitlatingen van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in De Zevende Dag van 10 januari, over het vlotte verloop van de vaccinaties, leugenachtig en schaamteloos. “Naar eigen zeggen is hij de weddenschap die hij daarover in november met de burgers aanging, aan het winnen”, zegt fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “Maar helaas spreken alle feiten dit tegen.”

Op twee weken tijd werden in België nauwelijks enkele duizenden mensen gevaccineerd. Elders waren dat er tienduizenden of zelfs honderdduizenden. “Vaccins werden maar laat besteld, en de exmplaren die voorhanden zijn, liggen in een diepvriezer”, aldus Pas. Met 0,07 vaccinaties per 100 inwoners en een schamele 87.500 vaccins per week, presteert België veruit het slechtst in heel Europa. “Aan dit tempo zullen we eerder groepsimmuniteit bereiken door besmetting dan door vaccinatie.” 

“Vandenbroucke gedraagt zich zoals Comical Ali, terwijl die verkondigde dat Irak de oorlog aan het winnen was, zag men Amerikaanse tanks Bagdad binnenrijden”

Barbara Pas

Fractievoorzitter Kamer van Volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang

“Eigen lof stinkt. En de overwinningsroes van Vandenbroucke is, gelet op de aanpak van de coroacrisis, hoogst ongepast”, vervolgt Pas. “We hebben geen strategische stocks, geen handhavingsbeleid, geen data, geen deftige communicatie. En al zeker geen vaccinatiebeleid dat op punt staat.” Het Vlaams Belang wijst er in dit verband op dat men vorige week nog naar locaties voor de vaccinaties aan het zoeken was.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) is helaas in hetzelfde bedje ziek als zijn minister van Volksgezondheid. “Inde plenaire vergadering van de Kamer verkondigde hij op 7 januari dat weinig landen er zo goed voor staan als België”, besluit Pas. “Welnu, mocht België het even goed hebben gedaan als pakweg Italië, de VS of Nederland, dan zouden wij in dit land respectievelijk 5.350, 7.400 of zelfs 11.850 minder coronadoden hebben gehad.”

⬛