Tweede geval van geweld tegen politie in evenveel dagen

03 mrt 2022 | Nieuws

Nauwelijks twee dagen nadat onbekende vandalen een aanslag met molotovcocktails pleegden tegen het politiecommissariaat in Molenbeek, vond er woensdagnacht een gelijkaardige zware aanslag plaats, deze keer tegen het politiecommissariaat van de hondenbrigade van Sint-Lambrechts-Woluwe. “De maat is echt wel vol”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “We herhalen onze oproep voor zerotolerantie en snelrecht om dit geboefte aan te pakken.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) stelde ondertussen in een reactie op Twitter dat het uit frustratie aanbrengen van vernielingen ontoelaatbaar is en dat ze zich grondig zal informeren over beschermingsmaatregelen. “Dat ze zich, na een zoveelste gewelddadig incident, zelfs in een week tijd, nog moet laten informeren tart elke verbeelding”, aldus Depoortere. “Keer op keer heb ik de minister geïnterpelleerd over dergelijke gewelddadige incidenten, maar het bleef telkens zonder gevolg.” 

“Een tweede aanslag met molotovcocktails in twee dagen tijd, hoelang gaat Verlinden dit nog blijven aanvaarden?”

Ortwin Depoortere

Kamerlid, Vlaams Belang

Ook voor Senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere is de maat vol. “Deze terreur moet stoppen. Na een zoveelste daad van vernieling moet Verlinden eindelijk werk maken van een verhoogd beveiligingsniveau, met een verhoogde pakkans, en desnoods moet ze daarbij beroep doen op steun van de Federale Politie.”

“De aanslag in Sint-Lambrechts-Woluwe was naar verluidt een vergeldingsactie voor de arrestatie van een ‘jongere’ die geseind stond en al eerder door de politie was ingerekend”, besluit Depoortere. “Voor wraakacties of andere soorten van terreur is hier geen plaats. Ik ga Verlinden hierover ondervragen. Elkeen die geweld pleegt tegen politiemensen moet zonder uitzondering voor de rechtbank verschijnen. Van seponeren om opportuniteitsreden mag geen sprake zijn. Een harde aanpak is de enige taal die dit soort ‘jongeren’ verstaan.”