Proces Voorpost: “Grote stap richting dictatuur gezet”

26 mei 2021 | Nieuws

Het Vlaams Belang stelt met afschuw vast dat Justitie de aanval op de vrije meningsuiting heeft ingezet. “Getuige daarvan de schandalige manier waarop de nationalistische vereniging Voorpost vandaag wordt aangepakt wegens het tonen van een spandoek tegen islamisering, zegt Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang). Islamisering is  het onderwerpen van de maatschappij aan gedragsregels die beschreven staan in de sharia, daar mag je volgens de correctionele rechtbank in Mechelen enkel voor zijn.” Verschillende leden van Voorpost werden vandaag schuldig bevonden aan ‘racisme en aanzetten tot haat’, dit wegens het vertonen van een spandoek waar ‘stop islamisering’ op te lezen stond.

Door de correctionele rechtbank van Mechelen werden vier leden van Voorpost veroordeeld tot celstraffen, drie met uitstel en één effectief. De vier hadden zich op 30 mei 2020 met een spandoek, waarop ‘stop islamisering’ te lezen stond, naar de Mechelse Grote Markt begeven. ‘Coronaproof’ en op exact dezelfde plaats waar tien dagen eerder tientallen moslims het suikerfeest vierden, waarbij die laatsten alle coronaregels en elk stadsreglement ongestoord aan hun laars lapten. Het viertal van Voorpost werd, in tegenstelling tot de suikerfeestvierders, door de politiediensten onmiddellijk opgepakt en gedurende zeven uur in alle eenzaamheid opgesloten. Rond kerstmis kregen ze een dagvaarding in de bus, wegens ‘aanzetten tot haat jegens de moslimgemeenschap.’

“Met de veroordeling van de leden van Voorpost wordt grote stap gezet richting afschaffing van vrijheid van meningsuiting en richting dictatuur”

“Blijkbaar is de kennis van het Nederlands bij het Mechels parket niet voldoende om te kunnen begrijpen dat het bij de slogan ‘stop islamisering’ om een visie op een maatschappelijke tendens gaat, en dat dit geen haat betreft jegens leden van een geloofsgemeenschap”, stelt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “En als je je mening over een maatschappelijke tendens niet meer mag uiten, mag je natuurlijk niets meer zeggen.”

Voor het Vlaams Belang is de veroordeling van de leden van Voorpost op zich al te gek voor woorden, maar wat zich op de zitting van de Mechelse correctionele rechtbank afspeelde, tart werkelijk elke verbeelding. “Het parket legde er een anti-Joodse cartoon uit Nazi-Duitsland voor, en wou daarmee insinueren dat het zich vragen stellen bij de islamisering van onze maatschappij leidt tot holocaust en uitroeiing”, aldus nog Pas. “Een cartoon waar geen van de leden van Voorpost, gelet op hun leeftijd, uiteraard ooit iets mee te maken heeft gehad. Als ‘bewijs’ tegen Voorpost kon dat tellen.”

“Hoe absurd of idioot deze hele zaak ook moge zijn, onschuldig is het allerminst”, besluit Dillen. “Met deze veroordeling wordt er een grote stap gezet richting afschaffing van de vrijheid van meningsuiting en richting dictatuur. Het in vraag stellen van de islamisering van onze steden en ons land zal voortaan leiden tot gerechtelijke vervolging en bestraffing.”

⬛