Megamoskee in Ganshoren: het Vlaams Belang in verzet!

09 feb 2021 | Nieuws

Vzw Participation Citoyenne diende een bouwaanvraag in bij de gemeente Ganshoren om een megamoskee te bouwen (4000m², met capaciteit van 1000 personen) in de Dendermondestraat 158. Daarbovenop komen er nog een islamitisch cultuurcentrum, conferentiezalen, een polyvalente sportzaal en een tiental leslokalen. Op woensdagnamiddag, vrijdag, zaterdag en zondag zal dit complex intensief gebruikt worden.

Dit gigantische project zal enorme gevolgen hebben voor de levenskwaliteit van de buurtbewoners: wildparkeren, geluidsoverlast tijdens de week en in het weekend, meer verkeer,… Bovendien zal het gebouw esthetisch breken met de harmonie van de straat omdat het in hoogte zal uitsteken. Tot slot, welke garanties heeft men over de boodschap die de imams zullen verkondigen in de moskee?

In alle gemeenten van het Brussels gewest en dus ook in Ganshoren verzet het Vlaams Belang zich tegen projecten die de kostbare rust in de wijk verstoren en nadelig zijn voor de buurtbewoners. Ook hierin namen wij initiatief. Onze medewerkers hebben een pamflet in de brievenbussen bedeeld waarin uitgelegd werd hoe ze verzet konden aantekenen tegen dit project. 

De islamisering is geen mythe maar een harde realiteit in Brussel. De politieke machthebbers in deze stad lijken de ernst niet in te zien en vegen daarmee alle verantwoordelijkheid van zich af. In kantines krijgen kinderen halal eten op hun bord, in zwembaden pleiten sommige groeperingen voor gescheiden zwemuren naargelang het geslacht, het onverdoofd slachten is nog steeds toegelaten in Brussel terwijl dit in de rest van België verboden is, vrouwen worden sociaal onderdrukt om gesluierd door het leven te gaan, elke dag worden nieuwe islamitische organisaties en winkels opgericht, enzovoort. Dit is de werkelijkheid die elke Brusselaar maar al te goed kent en moet ondergaan.

Het Vlaams Belang is dan ook de enige partij die zich verzet tegen de islamisering van onze samenleving. Wij verdedigen onze Brusselse identiteit en de Europese cultuur in ons eigen land. Iedereen is vrij om zijn eigen geloof te belijden, maar in Europa moet de Europese cultuur steeds de dominante zijn. Dat is onze dagdagelijkse strijd: gisteren, vandaag en morgen! 

KLIK HIER OM HET PAMFLET TE BEKIJKEN

⬛