Ledenblad Vlaams Belang in een nieuw jasje

04 jan 2021 | Nieuws

Sedert de recente januarieditie van de nieuwe jaargang 2021, kreeg ons vertrouwde ledenblad een opfrisbeurt. In barre coronaomstandigheden ging het redactieteam aan de slag om de lezers een nieuwe lay-out, maar ook een nieuwe inhoud aan te bieden. Het nieuwe ledenblad symboliseert immers ook een digitale focus. Door onze kwaliteitsvolle teksten eerst online aan te bieden krijgen ze een groter publiek, en kunnen we meer op de actualiteit inspelen”, aldus Vlaams Parlementslid en hoofdredacteur Klaas Slootmans (Vlaams Belang).

Het Vlaams Belang – toen Vlaams Blok – publiceert al sinds de partij werd opgericht in 1977 een partijblad waaruit steeds werd vertrokken vanuit een nationalistische visie op mens en maatschappij. Het blad krijgt vandaag een nieuw vormelijk jasje, maar inhoudelijk gaat het deze ingeslagen weg verder. Het vrijheidsminnende ideaal – dat elk volk recht heeft op een eigen staat, waar men baas is over de eigen grenzen, de eigen centen en de eigen toekomst – staat vandaag, 40 jaar later, nog steeds centraal.

 

Lay-out scherper, digitale aanwezigheid groter

Het maandblad blijft daarbij taboeloos. Zeker nu – tijdens de uitdijende politiek-correcte mediacensuur – is het onmisbaar om te spreken waarover anderen zwijgen. “Het is dus meer dan ooit het moment om klare taal te spreken. De nieuwe vormgeving van ons ledenblad zal onze transparante blik op de feiten nog duidelijker en scherper brengen”, vertelt Slootmans.

De redactie wordt bovendien gecentraliseerd en zal nog meer doorlopend werken op basis van de actualiteit. “Met onze scherpe artikels zullen wij de dagelijkse feiten, en hoe ze in werkelijkheid zijn, blijven brengen aan onze leden”, vervolgt Slootmans. “Wij zullen ons hierbij niet laten tegenhouden door de mainstreammedia.”

Het nieuwe maandblad kan je in artikelvorm elke dag raadplegen op de website en hier kan je de volledige gebundelde maandbladen lezen. Wie graag een fysieke editie elke maand in zijn of haar brievenbus krijgt kan zich abonneren of lid worden van het Vlaams Belang via deze weg.

⬛