Jihadist steekt Conservatief Brits parlementslid dood in kerk: “Terugslaan!”

15 okt 2021 | Nieuws

Alweer vond een jihadistische aanval plaats in Europa, ditmaal in het Verenigd Koninkrijk. Het Vlaams Belang herhaalt de oproep die het nog maar amper een dag geleden deed naar aanleiding van een aanslag in Noorwegen. “Steeds opnieuw zijn Europese niet-moslims het slachtoffer. Ditmaal vond de terreurmoord zelfs plaats in de kerk, wat geen toeval kan zijn. We moeten durven terugslaan: jihadisme moeten we uitroken en uitroeien, ook in Vlaanderen.”

Het Britse parlementslid David Amess (69), lid van de Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk, is gisteren vermoord door een Somaliër. Dit terwijl hij met zijn kiezers een bijeenkomst had in de kerk. Al snel werd duidelijk dat het ging om een islamistische terreuraanslag. Eerder deze week werden nog meerdere mensen vermoord in Noorwegen door een jihadist met pijl en boog.

“Opnieuw zien we hoe genadeloos en wreed het islamisme is dat ons naar het leven staat”, reageert commissievoorzitter Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere. “Het doet me geen plezier om mijn voorspellingen – slechts enkele uren oud – al waarheid te zien worden. Ook in België zien we dankzij de grootschalige islamisering dezelfde dreiging die uitgaat van moslimextremisten groeien.”

“Ik klop dus nogmaals op tafel”, besluit Depoortere. “De islam moet financieel worden drooggelegd en we moeten van terreurbestrijding eindelijk een topprioriteit maken. Dat wil zeggen dat we jihadisme en islamisme moeten uitroken en uitroeien. En het spreekt hierbij voor zich dat gekende extremisten, zeker met een strafblad en aanhanger van het jihadisme, niet zomaar vrij mogen rondlopen om de volgende aanslag te plegen. We moeten terugslaan!”