Jan Verleysen Vlaams Belang-lijsttrekker voor de Kamer in Brussel

25 mrt 2024 | Nieuws

Afgelopen zondag werd Jan Verleysen door de partijraad van het Vlaams Belang aangeduid als lijsttrekker voor de Kamer in Brussel. Verleysen verdiende al ruimschoots zijn sporen in de Vlaamse Beweging, maar zet nu pas zijn eerste partijpolitieke stappen. “Onze hoofdstad staat aan de rand van de afgrond en het is tijd dat iemand het rempedaal induwt voor het te laat is”, zegt Verleysen.

Met Bob De Brabandere voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en Dominiek Lootens voor het Vlaams Parlement, loste het Vlaams Belang enige tijd geleden al de namen van de lijsttrekkers voor die respectievelijke lijsten. Zondag werd ook de lijsttrekker voor de Kamer in Brussel aangeduid. Jan Verleysen woont in Dilbeek en heeft als geboren en getogen Brusselaar een grote band met de stad. Verleysen maakte carrière in de diplomatieke wereld en verdiende al ruimschoots zijn sporen in de Vlaamse Beweging. Ook was hij van 2013 tot 2018 Algemeen Voorzitter van een gerenommeerde Internationale Serviceclub die ijvert voor de ontplooiing van de Nederlandse taal en cultuur.

We moeten de Brusselaars wakker schudden

Jan Verleysen

Lijsttrekker Kamer van volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang

“Er is in Brussel veel werk aan de winkel en ik geloof in het project van het Vlaams Belang”, zegt Verleysen. “Onze hoofdstad staat aan de rand van de afgrond en het is tijd dat iemand het rempedaal induwt voor het te laat is. We moeten de Brusselaars wakker schudden. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.”

Het Vlaams Belang reikte begin deze maand nog de hand naar de N-VA en deed ze het aanbod om een gezamenlijke lijst in te dienen om zo eventueel geschiedenis te kunnen schrijven en een Nederlandstalige Brusselaar op eigen kracht naar de Kamer te sturen. “Spijtig genoeg werd ons gulle aanbod door de N-VA geweigerd”, klinkt het bij Bob De Brabandere. “Gelukkig moesten we niet lang bij de pakken blijven zitten: we hadden immers zelf een lijsttrekker van formaat die in de coulissen stond te wachten om zijn engagement aan te kondigen.”