“In de EU danst men letterlijk met ons belastinggeld”

25 mei 2021 | Nieuws

De EU gooit ons belastinggeld door ramen en deuren. Om ons uit de COVID-crisis te helpen, hoogstwaarschijnlijk? Nee hoor, daar hinken we hopeloos achter op vele andere landen. Miljoenen worden verspild in het kader van het Creative Europe programma. Dit programma wenst onder andere de Europese cultuur te bevorderen. Probleem: de invulling van deze cultuur wordt bepaald door de heersende elite. Denk dus zeker niet aan onze tijdloze architectuur, onze samenlevingsvormende denkers of onze unieke nationale verschillen. Nee, denk in plaats daarvan aan dansen met migranten en propageren van genderwaanzin.

Creative Europe is het 7-jarige subsidieprogramma van de Europese Commissie ter bevordering en ondersteuning van de internationale samenwerking in de culturele, creatieve en audiovisuele sector. Onder het motto “Imagine, Create, Share” ondersteunt Creative Europe projecten met een Europese toegevoegde waarde. Uiteraard is deze “toegevoegde waarde” uitsluitend te vinden onder de diversiteitsstolp, waar geen dissidente meningen gehoord worden.

Het project Migrant Bodies – Moving Borders is één van de vele subsidiesponzen binnen dit bolwerk dat overloopt van de goede intenties, maar er bitter weinig van bakt in de praktijk. Naar eigen zeggen zouden de inclusieve danslessen, gevuld met knuffelmomenten, het professioneel leven van migranten moeten verrijken. Ook hier is de concretisering, laat staan veruitwendiging, van de verrijking compleet zoek. Naar dit kansloos project vloeien enkele honderdduizenden euro’s belastinggeld, zonder enig verpinken of stilstaan bij het stellen van prioriteiten. 

“Belastinggeld dient om onze samenleving te ondersteunen en te ontwikkelen, niet om allerhande nonsensprojecten te overladen met geld: zeker in crisistijden moet elke cent nuttig besteed worden”

Dit alles komt u, naar alle waarschijnlijkheid, bekend voor. Het is immers geen uniek fenomeen. Voormalig boegbeeld van Open Vld, authentieke liberaal, uithangbord van integratie en gerenommeerd sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi heeft zichzelf en haar omgeving ook verrijkt met belastinggeld door de handel van deugpunten. Velen liepen met open ogen in deze val. Het afgekochte krediet bij de goegemeente is intussen verworden tot een deel op de schuldstapel van onder andere de failliete vzw Let’s Go Urban. En ondertussen is de eens bejubelde El Kaouakibi naar verluidt reeds maanden doodziek, maar strijkt ze nog steeds haar parlementaire wedde op.

Een eerste stap in het oplossen van het probleem is zeer duidelijk: de diversiteits- en integratie-industrie dient op droog zaad gezet te worden. Miljoenen euro’s belastinggeld worden verkwist, en het is enkel de burger die zijn geld ziet verdwijnen met de noorderzon. De zakken van de sociale ondernemers blijven rijkelijk gevuld terwijl de gewone man in de straat de rekening van het falende beleid steeds voorgeschoteld krijgt, zonder zelf ooit een uitgereikte hand te zien.

⬛