“Eender wie in Brussel rondloopt, voelt de druk van de massa-immigratie”

06 mei 2023 | Nieuws

Zaterdagvoormiddag kwamen Filip Dewinter en Renaud Camus in het Vlaams Parlement spreken op de uiteenzetting van het Vlaams Belang Brussel over massa-immigratie. Brussels fractieleider Dominiek Lootens-Stael verwelkomde de gasten. “Eender wie in Brussel rondloopt voelt de druk van de massa-immigratie: een gespannen sfeer van wantrouwen en onveiligheid.”

Net zoals de andere Europese hoofdsteden is ook Brussel het slachtoffer van de gevolgen van massa-immigratie. Er gaat geen dag voorbij zonder straatgeweld, diefstal of uit de hand gelopen drugshandel. “De massamigratie zet onze sociale zekerheid onder druk ten voordele van de ganse wereld, terwijl zij die het financieren er nauwelijks iets voor terug krijgen”, vervoegt Bob De Brabandere, senator en voorzitter van het Vlaams Belang Brussel. “Tot nu toe heeft de multiculturele samenleving weinig anders dan problemen opgeleverd: verloedering, achterstelling, vervreemding, onveiligheid, … Het begon in Brussel, maar sijpelt nu langzaam door tot in de kleinste Vlaamse dorpen.”

Massamigratie zet niet enkel onze sociale zekerheid onder druk, maar de ganse Europese cultuur sinds de Verlichting. 

Dominiek Lootens-Stael

Fractievoorzitter Brussels Parlement, Vlaams Belang

“Eender wie in Brussel rondloopt, ziet ook jaar na jaar de Europese cultuur verdwijnen, ten voordele van een zogenaamde mondiale rijkdom, maar in praktijk gedomineerd door islamitische gebruiken”, aldus Lootens-Stael. “De vruchtbaarheidscijfer van allochtone vrouwen ligt beduidend hoger dan dat van de Europese vrouwen. De vervreemding van ons land is een kwestie van tijd, een traag maar schadelijk proces dat haast niet meer te stoppen valt.” Deze vaststelling sluit aan bij het boek van Renaud Camus over “Le Grand Remplacement” dat zulke processen over heel Europa analyseert.

Of men tegen deze migratiestroom iets kan doen? “Ja zeker”, zegt senator De Brabandere. “Eender wie in Brussel komt profiteren van onze sociale zekerheid, misdaden plegen of zijn cultuur opleggen moet er per direct uit!” Bij de recentste peiling behaalt het Vlaams Belang 25 procent van de stemmen in Vlaanderen. “Als dat niet een bewijs van zelfredzaamheid is? Burgers, jong of oud willen morgen kunnen leven in een veilig en rechtvaardig land, waar sociale voordelen terechtkomen bij zij die ze echt nodig hebben.”