Conner Rousseau heeft niets te zeggen aan Brusselse afdeling

09 jun 2022 | Nieuws

Vooruit heeft afstand genomen van de beslissing van de Brusselse afdeling om tegen het verbod op onverdoofd slachten te stemmen in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. “Blijkbaar heeft partijvoorzitter Conner Rousseau niets te zeggen aan zijn Brusselse partijgenoten”, zegt de Brusselse fractievoorzitter voor het Vlaams Belang Dominiek Lootens-Stael“Het is door dit soort beslissingen van zijn partij dat de islamisering zich alsmaar verderzet en hij zich niet meer in eigen land voelt wanneer hij door Molenbeek rijdt.”

Bij de stemming in de commissie Leefmilieu van het Brusselse Parlement kon er geen meerderheid gevonden worden voor een voorstel dat onverdoofd slachten zou verbieden. Ook One.Brussels-Vooruit, de Brusselse afdeling van Vooruit, was hier tegen. De fractieleider Fouad Ahidar verklaarde: “als praktiserende moslim geloof ik niet dat God dieren laat lijden bij een rituele slachting” en onafhankelijk fractielid Hilde Sabbe zei zelfs “wij zijn hier in sommige gevallen voor op de rest.”

“Het stemgedrag en de uitspraak van Ahidar tonen aan hoe groot de islamistische invloed is binnen de linkse partijen en hier hard die weegt op de Brusselse politiek”, zegt Lootens-Stael. “Als er zelfs geen rationale argumenten meer gebruikt worden om onnodig dierenleed te vermijden, houdt het eigenlijk op.” 

“Rousseau’s partij laat de islamisering rustig verder woekeren”

Dominiek Lootens-Stael

Fractievoorzitter Brussels Parlement, Vlaams Belang

Lootens-Stael vindt dat de stoere uitspraken van Conner Rousseau over Molenbeek enige tijd geleden in Humo in schril contrast staan met de houding van zijn partij. “Als het Rousseau echt menens is om iets aan de islamisering en vervreemding te doen, kan hij best eerst eens vegen voor eigen deur en zijn Brusselse afdeling grondig aanpakken. Het is namelijk door de lakse houding van zijn eigen partij dat hij zich niet in eigen land voelt wanneer hij door Molenbeek rijdt.”