Boerkiniverbod geen discriminatie

01 dec 2020 | Persberichten

Het Vlaams Belang toont zich verheugd nu het Antwerpse Hof van Beroep oordeelde dat het boerkiniverbod in zwembaden geen discriminatie uitmaakt. “Een goede zaak”, zegt Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie). “Boerkini’s horen niet thuis in zwembaden, op stranden en andere zwemgelegenheden.”

In stedelijke Antwerpse zwembaden is gepaste zwemkledij verplicht. Voor vrouwen is dat dus een badpak of een bikini. Twee moslima’s beschouwden het echter als een discriminatie dat boerkini’s niet worden toegelaten. Ze dienden klacht in tegen de stad Antwerpen. Maar zowel voor de Rechtbank van Eerste Aanleg als voor het Hof van beroep kregen ze ongelijk. Er werd geoordeeld dat het boerkiniverbod gehandhaafd blijft, om redenen van hygiëne en goede orde in de zwembaden. 

“Zonder boerkiniverbod of hoofddoekenverbod zullen op termijn vrouwen die het niet dragen, door sommige bevolkingsgroepen worden nageroepen of zelfs aangerand”

Dries Van Langenhove

Parlementslid in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, Vlaams Belang

Voor het Vlaams Belang is de boerkini ontegensprekelijk een symbool voor de onderdrukking en tweederangspositie van de vrouw binnen de islam. “De boerkini is veel meer dan een onschuldig stukje stof”, zegt Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang). “Wie geen graten ziet in het dragen van een hidjab of boerkini, legt zich neer bij de sharia, de islamitische wetten. En deze sharia ontneemt onverbiddelijk vrouwen hun rechten.”

“Maar een zwaluw maakt de lente nog niet”, besluit Van Rooy. “En een weloverwogen en correct arrest van een Hof van Beroep zal ook nog geen ommekeer brengen in de islamisering van ons land.” Het Vlaams Belang heeft er steeds op gewezen dat de islamisering verschillende oorzaken heeft. De snel groeiende (radicaal-)islamitische gemeenschap uiteraard, maar ook de vaak wereldvreemde en kruiperige houding van politiek en justitie. “Goed om vast te stellen dat er ook nog magistraten zijn die niet onmiddellijk op de knieën vallen voor de politieke correctheid.”

⬛