Allochtone jongeren vernederen en slaan Vlaamse tiener: “dagelijkse kost”

17 aug 2023 | Nieuws

Op het internet zijn beelden opgedoken van een groep allochtone jongeren in Zelzate die een Vlaamse tiener vernedert, slaat en dwingt hun voeten te kussen. Rond dezelfde tijd dook ook een filmpje op van een meisje dat mishandeld wordt op een busplein. “Het zijn harde beelden die me werkelijk woedend maken”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Met de regelmaat van de klok komen beelden naar boven van wat er dagelijks in Vlaanderen gebeurt. Dit is de samenleving die door de systeempolitici werd gecreëerd.”

De beelden zijn enorm hard. Een jongen staat met zijn rug tegen de muur en kan geen kant meer uit als hij omsingeld wordt door een groep allochtone jongeren. Ze trekken en sleuren aan hem en delen slagen uit. Hij wordt dermate vernederd dat hij op een bepaald moment gedwongen wordt op zijn knieën de voeten van de bende jongeren te kussen.

Er vinden wekelijks, zelfs dagelijks, gelijkaardige voorvallen plaats op onze scholen, op speelpleintjes, aan bus- en treinstations

Tom Van Grieken

Voorzitter, Vlaams Belang

“Wraakroepend”, zegt Van Grieken. “Ik hoop dat dit tuig een zware straf niet ontloopt, ongeacht het feit dat ze waarschijnlijk minderjarig zijn. Dat laatste zal door sommigen ongetwijfeld gebruikt worden om hen te verdedigen of de feiten te minimaliseren. Die allochtone jongeren weten maar al te goed wat ze doen. Hun leeftijd mag op geen enkele manier een excuus vormen.” Er doken ook nog andere beelden op uit Zelzate. Daarin wordt een meisje mishandeld door een groepje. Ze wordt op de grond geduwd en geslagen. Die beelden zijn ondertussen wel weer offline gehaald. 

“We moeten niet naïef zijn”, zegt Van Grieken nog. “Dit voorval is in de media verschenen omdat er een filmpje van verspreid werd. Maar er vinden wekelijks, zelfs dagelijks, gelijkaardige voorvallen plaats op onze scholen, op speelpleintjes, aan bus- en treinstations. Het is de samenleving die de systeempolitici gecreëerd hebben met hun jarenlang opengrenzenbeleid en struisvogelpolitiek. Het is tijd om recht en orde te herstellen. Dat kan enkel met het Vlaams Belang.”