Vandaag (dinsdag 21/8) begint het islamitische offerfeest. In Vlaanderen en Wallonië werd reeds een algemeen verbod op onverdoofd slachten van dieren gestemd. In Brussel echter niet. Een parlementair voorstel van het Vlaams Belang om ook in het hoofdstedelijk gewest het onverdoofd kelen van offerdieren te  verbieden werd door ALLE andere partijen weggestemd – inclusief Groen en N-VA. En ook de Brusselse regering – Staatssecretaris Bianca Debaets van CD&V voorop – heeft niet de moed om het onverdoofd slachten een halt toe te roepen.

Ook tegen de illegale thuisslachtingen wordt in Brussel niet opgetreden. Daarom heeft het Vlaams Belang een meldpunt in het leven geroepen waar bezorgde burgers gevallen van illegale thuisslachtingen en gevallen van sluikstorten van slachtafval kunnen melden:

stopabattagerituel@vlaamsbelangbruxelles.be voor de Franstaligen, en

stopritueelslachten@vlaamsbelangbrussel.be voor de Nederlandstaligen.

 

Tevens roept de Vlaams-nationalistische partij via sociale media de Brusselaars ook op om hun ongenoegen over het uitblijven van een verbod op onverdoofd slachten rechtstreeks kenbaar te maken aan Staatssecretaris Debaets.