Vlaams Belang-delegatie op werkbezoek in Polen

22 nov 2021 | Nieuws

Vlaams Belang-Senator Bob De Brabandere en de Kamerleden Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) en Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie) brengen als deel van een internationale delegatie van de European Conservatives Group and Democratic Alliance (EC/DA) tot en met dinsdag een werkbezoek aan Polen. “Er staan over de huidige migratiecrisis gesprekken gepland met vertegenwoordigers van de departementen Binnenlandse en Buitenlandse Zaken, evenals met grenswachten en Poolse parlementsleden”, zegt delegatieleider De Brabandere. “Maar naast het verwerven van informatie is het ook de bedoeling het door de immigratiecrisis en de EU geplaagde Polen een hart onder de riem te steken.”

De delegatie van de EC/DA, een nationaal-conservatieve groep in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa, bestaat naast de parlementsleden van het Vlaams Belang ook uit Duitse, Hongaarse en Oekraïense parlementsleden. “We ontmoeten onder meer vice-staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Bartosz Grodecki en diens collega van Buitenlandse Zaken Marcin Przydacz”, aldus De Brabandere. “Daarnaast zullen we ook spreken met staatssecretaris van Defensie Marcin Ociepa en de voorzitter van de Poolse delegatie bij de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa, Arkadiusz Mularczyk.” 

“Het bieden van hulp aan Polen is ook in ons belang”

Bob De Brabandere

Senator, Vlaams Belang

Polen wordt zoals bekend momenteel geconfronteerd met een migratie-invasie aan haar 400 km-lange grens met Wit-Rusland. “Het is een gevolg van een wraakactie van de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko vanwege EU-sancties tegen zijn land”, vervolgt De Brabandere. “De EU mag niet plooien onder dergelijke druk en moet hiertegen ageren. Het is in het belang van alle lidstaten dat de illegale migratie gestopt wordt.”

“Polen verdedigt onze buitengrenzen en verdient nu alle hulp. Materiële, personele en politieke steun en het mag niet beperkt blijven tot vrijblijvende verklaringen. Het is bijzonder belangrijk om over correcte informatie en gegevens te beschikken”, besluit De Brabandere. “De leden van de delegatie zullen de informatie die tijdens dit werkbezoek bekomen wordt, dan ook zo veel mogelijk verspreiden in hun respectievelijke parlementen.”