Dat er met de deontologie in Brussel wel wat scheef loopt is een understatement van jewelste.  En wanneer het gaat om politieke en financiële zelfbediening moeten de Brusselse liberalen alvast niet onderdoen voor de PS.

De Brusselse regering heeft bijvoorbeeld 2 miljoen euro aan subsidies voor “sociale cohesie” verdeeld. Het grootste bedrag gaat daarbij naar de nochtans relatief kleine gemeente Evere. Gemeente van Brussels minister-president Vervoort (PS) en van minister van financiën Vanhengel (VLD). Toeval?  Blijkbaar niet. Vier van de zes juryleden die over de verdeling van het geld beslisten, werken of werkten op een PS-kabinet.  Eén van hen is daarenboven ook nog eens voorzitter van de PS-fractie in…juist: Evere.

PS en corruptie: het lijkt een neverending story te zijn. Maar het gaat niet enkel over corruptie. Er zijn ook de talrijke politieke kameraden die gul bedeeld worden wanneer de ‘postjes’ worden uitgedeeld.  Neem nu kameraad Yvan Mayeur. Wie dacht dat Brussels burgemeester spelen een voltijdse job zou zijn: niet dus. Yvan de Verschrikkelijke heeft namelijk nog genoeg tijd om daarnaast 11 mandaten te bekleden. Onder meer als grote chef van Vivaqua: het door wanbestuur zo goed als failliete waterbedrijf.

Of zijn rechterhand Philippe Close. Die schaart naast zijn mandaten als schepen van stad Brussel en Brussels Parlementslid maar liefst 21 mandaten bij elkaar en is zo “administrateur” van Vist Brussels, het Atomium, Iris, Jules Bordet, Ethias, Neo,  enzoverder.

Binnenkort spelen ze op de partijcongressen van de PS niet langer de Internationale, maar de Intercommunale!

En wou U weten waarom de rood-blauwe Vanhengel er zo op gebeten is om het Eurostadion er tegen iedere logica en regelgeving in door te drukken? Wel, onze Guy klust namelijk ook bij. Als penningmeester van de vzw Euro 2020.

Viel het U ook op dat het de N-VA was die nogal van leer trok tegen al die cumul, terwijl nu blijkt dat ze zelf de grootste cumulards van de hele hoop zijn? Van Siegfried Bracke tot Koen Kennis in Antwerpen? Wel..ook dat is in Brussel niet anders. In de kopgroep van grootste cumulards vinden we namelijk ook N-VA’er Johan Van den Driessche terug. Met 19 mandaten ook niet direct een toonbeeld van gematigdheid.

De Kracht van Verandering zou beter eerst eens voor eigen deur vegen.