Zogenaamd “antifascistische” betogers trokken afgelopen december een spoor van vernieling tijdens een weliswaar verboden maar merkwaardig genoeg tot gedoogde betoging op grondgebied van de gemeente Elsene.

Naast schade aan voertuigen, winkels, bankkantoren; naast het aanvallen van de ordediensten en het moedwillig beschadigen van politievoertuigen, werd er ook heel wat straatmeubilair vernield. Het gaat over reclamepanelen, maar ook bushokjes van de MIVB.

56 zogenaamde “verdraagzame anti-fascistische betogers” werden door de ordediensten opgepakt  en zijn dus gekend; alhoewel er ondanks de zware geweldplegingen niemand ter beschikking van het parket werd gesteld. Dominiek Lootens vroeg aan de bevoegde minister in het parlement of de daders ook voor de schade zouden moeten opdraaien.

Maar volgens de minister was dat helemaal niet nodig, omdat er gewoon geen schade was. TV-beelden en foto’s tonen duidelijk aan dat bushokjes vernield werden (zie de foto bij dit artikel!) , maar de minister loog in het parlement staalhard, om toch maar het extreem-links racaille niet voor haar verantwoordelijkheid te moeten stellen. Een ministerieel antwoord, even laf als schandalig!

Vraag en antwoord vindt U HIER