Het Vlaams Belang is niet gelukkig met de plannen van de NMBS om de parking van het treinstation in Jette betalend te gaan maken. De NMBS heeft een aanvraag ingediend om de ingang van de parking van slagbomen te voorzien.

Vandaag wordt de parking overdag benut door pendelaars, en ‘s avonds en ’s nachts door buurtbewoners.

Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter en Jettenaar Dominiek Lootens: “Gratis parkeermogelijkheid vlak bij het station is een prima stimulans om met het openbaar vervoer te gaan werken. Door de parking achter het station betalend te maken worden de burgers opnieuw ontmoedigd om gebruik te maken van de trein.

De partij dringt er dan ook op aan om het gebruik van de parking gratis te houden, zoals tot nu toe het geval is geweest. Liefst voor iedereen – pendelaars en buurtbewoners – maar minstens voor wie een treinabonnement heeft. Zo kan het openen van eventuele slagbomen perfect gekoppeld worden aan het bezit van een geldige Mobib-kaart.

Het Vlaams Belang zal hierover in de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers alvast de nodige vragen stellen aan de bevoegde minister.