Waarschuwingen Vlaams Belang in de wind geslagen door Brusselse regering

Bij hevige rellen aan de Turkse ambassade in Brussel zijn vandaag verscheidene personen ernstig gewond geraakt. Tussen voor- en tegenstanders van Erdogan braken vechtpartijen uit, en zeker drie personen werden met messteken afgevoerd.

Het Vlaams Belang is niet verwonderd over de rellen. Het blijven tolereren van de dubbele nationaliteit impliceert nu eenmaal dat buitenlandse conflicten in onze straten en wijken worden uitgevochten. De partij wijst ook met een beschuldigende vinger naar de Brusselse PS en met name naar Brussels parlementsvoorzitter Charles Picqué.

Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens: “Op voorhand gealarmeerd voor wat er vandaag gebeurde, wou ik vorige week in het hoofdstedelijk parlement een dringende vraag stellen aan minister-voorzitter Vervoort om tijdig in te kunnen ingrijpen bij het Turkse conflict dat in Brussel wordt uitgevochten. Picqué weigerde echter botweg de vraag te agenderen met als argument ‘dat het allemaal niet zo dringend en belangrijk was’. Het resultaat daarvan hebben we vandaag aan de Turkse ambassade kunnen zien.”

Het Vlaams Belang eist dan ook dat het hele systeem van dubbele nationaliteit zo spoedig mogelijk wordt afgeschaft. Daarnaast is het de dwingende taak van de Brusselse overheden om streng en hard op te treden tegen die bevolkingsgroepen die hun twisten in onze stad komen uitvechten. Ten slotte moeten de Brusselse burgemeesters – Emir Kir op kop – eindelijk maar eens de moed hebben om het voeren van buitenlandse verkiezingspropaganda in Brussel een halt toe te roepen. Het wordt tijd dat de Brusselse politici – en dan voornamelijk van PS-signatuur – kiezen voor wie ze in Brussel aan politiek doen: voor de Brusselaars, of voor hun broodheren in het land van herkomst.

Dominiek Lootens zal in het Brussels Parlement alvast opnieuw interpelleren over dit dossier. We kunnen enkel maar hopen dat de PS ditmaal wél het verstand zal hebben om de vraag te agenderen.

Bob De Brabandere
Voorzitter Vlaams Belang Brussel-19