Met zijn uitspraken waarmee Brussels minister Pascal Smet de hoofdstad vergeleek met een hoer, is de minister zwaar uit de bocht gegaan. De stad is tegelijkertijd mooi en opwindend, maar ze kan ook lelijk en afstotelijk zijn, zo verklaarde Smet. Het moet zijn dat Smet zijn eigen verontwaardiging over de “hellhole” uitspraak van Amerikaanse president Trump reeds vergeten is.

Het Vlaams Belang vindt die uitspraken een Brussels minister onwaardig en denigrerend voor de Brusselaars. Dat Brussel tegelijkertijd mooi maar ook lelijk is, daarin heeft Smet overschot van gelijk. Maar in alle eerlijkheid dient er aan toegevoegd te worden dat aan al datgene dat Brussel aantrekkelijk en mooi maakt, minister Smet geen enkele verdienste heeft. Wat Brussel dan weer lelijk en afstotend maakt, daar is hij als minister van onder meer immobiliteit echter voor een groot deel zelf voor verantwoordelijk.

 

Het Vlaams Belang neemt akte van de excuses van Smet voor zijn lompe uitspraak, maar stelt zich toch de vraag of Pascal Smet nog wel Brussels minister kan blijven, aangezien het zijn taak is om het net op te nemen voor Brussel en de Brusselaars, en niet om ze op dergelijke manier te schofferen.