“0,002 % van asielzoekers gelinkt aan extremisme”, zo luidt een grote titel bij de Brusselse gesubsidieerde regimepers Bruzz. Dat om aan te tonen dat al dat gedoe over islamextremisme en -terrorisme toch allemaal fel overdreven is.

De aandachtige lezer heeft echter al snel door dat het voor de zoveelste keer om pure misleiding gaat.  Van de meer dan 18.000 gecontroleerde asielzoekers in 2016 bleken er 35 gevaarlijke gekken tussen te zitten. Wie een klein beetje kan rekenen weet dat 35 geen 0.002% maar 0.2% is van die 18.000. Maal honderd dus! Of hoe de regimepers zelfs geen eenvoudig rekensommetje kan uitvoeren. Of manipuleren ze de cijfers doelbewust?

Laat ons even stil staan bij die cijfers. Per jaar komen in dit land dus minstens 35 gevaarlijke gekken toe. Onder de regering Michel-Francken wil dat dus zeggen meer dan 100 gevaarlijke extremisten, dankzij het opengrenzen beleid van Francken. Dat zijn dan weer cijfers die je in de stoere tweets van Francken NIET zal terug vinden.

35 gekende extremisten per jaar. Hoeveel er daarnaast nog door de mazen van het net glippen is nog maar de vraag. 1 moslimterrorist is al genoeg om een catastrofe te ontketenen. Meer dan 100 onder Michel-Francken is meer dan genoeg om het land in chaos te storten.

Maar zolang Francken zijn energie steekt in stoere tweets in plaats van in een echt asielbeleid, en zolang de regimepers de cijfers blijft manipuleren en minimaliseren is er geen vuiltje aan de lucht. Toch?